Autó Bemutató - SKODA Octavia Scout – Kalandra termett családi és szabadidő-autó

Készült: 2014.február.13 07:54 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

Intenzíven folytatódik a ŠKODA modelloffenzívája: a Genfi Autószalonon tartja világpremierjét az új ŠKODA Octavia Scout. A robusztus és rendkívül sokoldalú modell markáns terepes megjelenésével, innovatív összkerékhajtásával, nehéz útviszonyok közepette is kiváló menettulajdonságaival, s a műutaktól távol is sokrétű használhatóságával hódít.
„Az új ŠKODA Octavia Scout minden tekintetben igazi ‚kemény legény‘, a Scout nevet ugyanis ki kell érdemelni a ŠKODA palettáján” – húzta alá Dr. Frank Welsch, a ŠKODA igazgatótanácsának műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Újdonságunk a szó legjobb értelmében vett felfedező, amely a markáns megjelenés, a meggyőző terepes képességek, a bőséges térkínálat, illetve a legkorszerűbb biztonsági, kényelmi és motortechnikák egyedülálló ötvözetével szolgál” – folytatta Welsch.

Az új ŠKODA Octavia Scout az Octavia Combi műszaki alapjaira épül, s a Scout-modellekre oly jellemző erőteljes megjelenésével csábít. Első és hátsó lökhárítója egyaránt masszív, fekete védőborítással és ezüstszínű offroad-betéttel készül, elöl széles légbeömlő nyílással, illetve karakteres metszésű ködfényszórókkal. A küszöböket és a kerékjáratokat szintén fekete burkolat védi, amelyeket ugyancsak fekete oldalsó védőcsíkok egészítenek ki. A szabadmagasság 33 milliméterrel haladja meg az Octavia normál változatáét, a szériakivitel pedig vonzó, 17 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz. Utasterét háromküllős, bőrbevonatú multifunkciós sportkormány, valamint a Scout-dizájn vonzó elemei teszik egyénivé.
A Haldex-5 tengelykapcsolóval készült, legkorszerűbb összkerékhajtás és új fejlesztésű műszaki megoldások egész sora avatja az újdonságot az eddigi legjobb Octavia Scout modellé. A vontatható tömeg 25 százalékkal, akár két tonnára nőtt, de sokat fejlődött e sokoldalú tehetség elindulási és kapaszkodóképessége is. Megnövelt terepszögei révén a cseh felfedező a nehezebb, meredekebb terepen is otthonosan mozog. Palettáján két dízel- és egy benzinmotor sorakozik, amelyek átlagosan 20 százalékkal takarékosabbak elődeiknél.
Az új ŠKODA Octavia Scout mindezeken túl az új ŠKODA Octavia összes erényét – kiemelkedő térkínálat, magas fokú funkcionalitás, praktikus „Simply Clever” megoldások sokasága, a legkorszerűbb biztonsági és kényelmi technikák illetve kiváló ár/érték-arány – is magáénak tudhatja, így összességében szintén „egy kicsit több autót” kínál.
Magyarországon várhatóan augusztus hónaptól rendelhető.

Belépés