• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Hannus László: Cél a bajnoki cím megvédése

Rally hírek - Hannus László: Cél a bajnoki cím megvédése

Készült: 2014.február.05 20:22 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Hannus László: Cél a bajnoki cím megvédése
A tavalyi ORB évadban először sikerült megnyernie a hármas kategória bajnoki címét a Rongits Attila-Hannus László párosnak. Ennek apropóján kérdeztem a Rongits Racing navigátorát, Hannus Lászlót az idei tervekről.
-Tavaly a Mitsubishi Lancer E9-el bajnoki címet szereztetek a 3-as kategóriában. Idén maradtok ennél az autónál vagy váltotok?
-Maradunk a Mitsubishinél, mert jól bevált triót alkottunk 2013-ban. Az év elején átesik egy alapos felújításon, mert célunk idén a bajnoki cím megvédése lesz. 
 
- Már elérhető az idei előzetes versenynaptár. Mit gondoltok róla, mit gondoltok az idén tervezett versenyekről?
-Az ideiglenes versenynaptárat jónak tartjuk. Örülünk, hogy lesz ismét murva bajnokság, és jó, hogy visszatér a Fehérvár Rally, remélhetőleg jó pályákkal. A Mecsek Rallyról még nem tudjuk, hogy ORB verseny lesz-e, de sajnálnánk, ha nem lenne, mert nagy kedvencünk.
 
- Mit gondoltok az idei eddig kiszivárgott szabályokról?
-Az új szabályok remélhetőleg a rally javát fogják szolgálni. Reméljük több néző lesz a pályák szélén és jó lenne, ha többen indulnának a versenyeken is. Idén, mivel nem lesznek WRC-k, 4-5 bajnokesélyes lehet az abszolút bajnoki címért, tehát ismét izgalmas bajnokságunk lehet.
 
- Mit vártok az új MNASZ vezetéstől?
- Fontos lenne, ha munkájuk hozzájárulna, hogy  ismét emelkedjen az érdeklődés és a megbecsülés az autósport iránt.
 
- Itthon vagy külföldön láthatnak titeket a szurkolók idén?
-Itthon tervezünk teljes ORB évet menni, hiszen a célunk a bajnoki cím megvédése. Ha belefér az időnkbe, szeretnénk néhány RTE versenyen is indulni a Lada VFTS-sel. Külföldön Ausztriában indulnánk nehány versenyen, ahol a Harrach Rallyt szeretnénk hatodszor is megnyerni, és tervezzük a Waldviertel Rallyn való indulást is. Mindez azonban még még csak tervezet, hogy mi valósul meg belőle azt még most nem látjuk előre.
 
Fotó: MGR

Belépés