• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Interjú Pryma Zoltánnal 2014-ről

Rally hírek - Interjú Pryma Zoltánnal 2014-ről

Készült: 2014.február.04 12:35 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Interjú Pryma Zoltánnal 2014-ről
Pryma Zoltán és Böröczi Levente megnyerték az 5. kategóriát az ORB-ben egy Suzuki Ignis S1600-tal. A Suzuki korszak azonban tavaly véget ért, hogy mivel tervezik az idei évet, kiderül az alábbi interjúból.
- Ti tavaly Suzukival szereztetek bajnoki címet. Idén maradtok ennél az autónál vagy váltotok?
-Tavaly a jó öreg Ignis-szel mentünk, de a projektnek vége lett sajnos. Idén új koncepció van kialakulóban, egy Hondával tervezzük idén a versenyzést.
 
- Már elérhető az idei előzetes versenynaptár. Mit gondoltok róla, mit gondoltok az idén tervezett versenyekről?
-Azt gondolom, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb változat alakult ki. Megint lesznek új lehetőségek: visszatér a Fehérvár rallye. Van lehetősége murván menni, aki azt kedveli. A jelenlegi ínséges időkben ezt a versenynaptárt jónak tartom.
 
- Mit gondoltok az idei eddig kiszivárgott szabályokról?
-A szabályokról azt gondolom általánosságban, hogy a versenyzők összességét kell szolgálniuk. Nem tartom jónak, ha érdek csoportok kívánságai szerint változnak. Azt az elvet vallom, ha valami piros akkor mindenkinek piros, ha zöld akkor mindenkinek zöld legyen!
A versenyzőnek módjában áll megtalálni a neki, autójának, anyagi helyzetének megfelelő kategóriát. Amikor kiválasztotta és nevezett a versenybe, onnantól tartsa be az arra vonatkozó szabályokat. Ebben az esetben lehet korrekt a verseny és ekkor örülhet az elért eredményének őszintén.
 
- Mit vártok az új MNASZ vezetéstől?
-Az új MNASZ vezetéstől alázatot várnék a autósport iránt, azonos bánást a szakágak között. Azt gondolom itt is az a probléma, mint az élet más területein. Nem szolgálnak a vezetők hanem uralkodnak. Ez egy ilyen szervezetnél nem megengedhető.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egy gondolatomat megosszam. Mindenki keresi az igazát, erősködik, trükközik, lobbi érdekeket képvisel, és mindeközben szépen lassan tönkreteszi ezt a sportot. Gondolkozzunk el rajta!
 
- Itthon vagy külföldön láthatnak titeket a szurkolók idén?
-Én itthon szerettem meg a rallyt. A Maruzsi Lacit bámultam, apámnak szereltem a Cseszneki arénában. Csodáltam a Janikát Ádándon, milyen fiatalon, milyen pontosan megy. Fehér Karcsi 0 forintból, hogy próbál végig menni a Wartburggal.
Itthon szeretném jól érezni magam. A szponzoraimnak is elsősorban ez az érdeke, hogy itthon kapjon vissza a befektetéséből, itthon jelenjen meg.

-Köszönöm a beszélgetést!
-Köszönöm a megkeresést!

Belépés