Kamion Hírek - Kamera-rendszerrel küzd a Continental a holttér ellen

Készült: 2014.február.04 11:47 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

A holttér továbbra is sok gondot okoz a teherautósofőrök számára, annak ellenére, hogy egyre több elektronikai segédeszköz igyekszik kiküszöbölni a járművek körüli láthatatlan részek miatt keletkező problémát.
A leghatásosabbnak továbbra is a „pótszemek”, azaz a kamerák bizonyultak, így aki biztosra akar menni, az kénytelen felszerelni utólag egy-egy megfigyelőrendszerrel a teherautóját. A Continental is kínál ilyen rendszert, ennek lényege, hogy a négy kamera úgy van elhelyezve, hogy látképük metsszék egymást.

A nagy felbontású képek ezek után egy, a műszerfalon elhelyezett kijelzőn jelennek meg, így a sofőr elméletileg teljesen, 360 fokban képes megnézni a járműve környezetét, madártávlatból. A kamerák segítségével sokkal könnyebbé válhat a manőverezés és megszűnhetnek a beláthatatlanságból adódó koccanásos balesetek is. A rendszer elsősorban a városi, illetve zsúfolt forgalmú területeken hozhat hasznot a vezetők számára, ott viszont megkérdőjelezhetetlen az előnye.

Belépés