Közúti Hírek - Napokig tarhat, míg elfogynak a kamionok

Készült: 2014.február.04 11:10 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Közúti hírek, Kamion hírek Forrás Havariapress

A szerb hatóságok újra beengedik a kamionokat. Óránként húsz kamiont fogadnak a határátkelők szerb oldalán, napokig tarthat, mire a Magyarországon várakozó 580 jármű átlépheti a határt - értesült a HavariaPress. Kedden délelőtt megindulhattak a Csongrád megyei pparkolókban várakozó kamionok Szerbia felé, miután az ottani hatóságok feloldották az ítéletidő miatt elrendelt kamionstopot.
Röszkénél 580 kamion várakozik kilépésre. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Adó-és Vámhivatallal együttműködve, felkészült a meginduló forgalom kezelésére. A szakemberek számítása szerint körülbelül másfél-két napot vesz igénybe, amíg a helyzet rendeződik, és az utolsó tehergépjármű is elhagyhatja Magyarországot.
A rendőrök a korlátozás feloldásáról háromnyelvű szórólapon tájékoztatják a sofőröket, a határátkelőhelyhez érkezőket forgalomirányító rendőrök segítik, az autópálya forgalmát a rendőrök folyamatosan ellenőrzik, s beavatkoznak, ha kell.
Tompánál Szerbia felől is elindulhattak a kamionok. A szerb rendőrök Szabadkánál a személy- és teherforgalmat is leterelik az autópályáról Topolya felé. A személyautók és autóbuszok ki- és beléptetése zavartalan Röszkénél.

Belépés