• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Volkswagen Motorsport: A második svéd győzelemért indulunk

Rally hírek - Volkswagen Motorsport: A második svéd győzelemért indulunk

Készült: 2014.február.04 11:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Volkswagen Motorsport: A második svéd győzelemért indulunk
A Volkswagen visszatér a héten első WRC futam győzelme helyszínére, a Svéd Rallyra. A német csapat a Monte-Carlo Rallyn szerzett győzelem után rendkívül elszántan vág neki a WRC idei második versenyének. Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen mindent elkövet majd azért, hogy Svédországból is győztesen távozzon a Volkswagen Motorsport.
“A hőmérséklet mínusz 10, de akár mínusz 20 fok is lehet Svédországban, mégis mindenki jó szívvel gondol a Svéd Rallyra a Volkswagen csapatából. Ez volt az első verseny, ahol elkezdtük tavaly a nagy menetelést a világbajnoki cím felé. Sohasem felejtsük el azokat a pillanatokat, amiket a győzelem után átéltünk. Az, hogy világbajnok csapatként és világbajnok pilótával indulunk Svédországban, azt jelenti kétszer olyan motiváltnak kell lennünk. A gumik terén Svédország a legkönnyebb, hiszen csak szöges gumikat használhatunk. Már a verseny kezdetekor teljes gázzal veszünk minden kanyart.”-mondta Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója.
A mezőny egyetlen nem skandináv versenyzője, aki már tudott nyerni Svédországban, Sebastien Ogier. Azonban tavaly, amikor Ogier nyert, csak a második nem skandináv győztes volt a verseny történelmében, hiszen Sebastien Loeb korábban már nyerni tudott.
 
“A Svéd Rally az egyik kedvencem a WRC naptárában. Tavaly első győzelmem szereztem a Volkswagennel itt Sebastien Loebbel folytatott nagy harcomat követően. Talán ez volt a legjobb versenyem karrierem során. A verseny elejétől a végéig a maximumot hoztuk ki magunkból, így még nagyobb öröm volt nyerni. Ezúttal viszont minket szeretne mindenki legyőzni. A skandinávok mindig előnyből indulnak itt, így idén Mads Östberg, Mikko Hirvonen és természetesen, csapattársam, Jari-Matti Latvala az első számú kihívóm. Nem lesz könnyű, de ismét nyerni szeretnék.”-mondta a francia versenyző, akinek ezúttal is Julien Ingrassia diktálja az itinert.
Jari-Matti Latvala 2008-ban és 2012-ben is nyerni tudott Svédországban, így az egyik legnagyobb esélyese lesz a versenynek.
 
“Nagyon várom már a svéd havas pályákat a hosszú és gyors egyenesek miatt. Tavaly még nem volt tökéletes a beállításunk az autóhoz, idén már biztosan otthonosabban fogom kezelni a Volkswagent. A Montén elért ötödik hely után teher nélkül indulunk Svédországban. Szeretnék dobogóra állni. Nem sok változás történt tavalyhoz képest, de a szombati Hara szakasz utoljára 2007-ben volt a versenyen, egy nagyon gyors, de rövid szakasz.”-mondta a finn pilóta, aki Miikka Anttila navigátorral indul.
Andreas Mikkelsen pedig szintén otthon érezheti magát Svédországban. A norvég pilóta 2008-ban egy privát Forddal az ötödik lett, ezúttal kétszer is hazai pályán, Norvégiában vezethet.
 
“Szeretnék idén javítani tavalyi eredményeimen, szeretnék egyszer dobogóra állni. Mindig nagyon fontos számomra a Svéd Rally, hiszen hazai versenyemnek is tekinthetem. Természetesen a jég és a hó közel áll hozzám, hiszen ilyen körülmények között nőttem fel. Remélem az idei versenyen sok hó lesz. A Torsby szakaszon sok norvég szurkolóra számítok, hiszen ott hazai környezetben vezethetek. Remélem jó eredménnyel tudunk Svédországból távozni majd.”-mondta Mikkelsen, aki a finn Mikko Markkulával indul a WRC második versenyén.

Belépés