• Nyitóoldal
  • Rally hírek - RK M-Sport WRT: Robert Kubica felkészült a svéd hóra

Rally hírek - RK M-Sport WRT: Robert Kubica felkészült a svéd hóra

Készült: 2014.február.04 08:02 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - RK M-Sport WRT: Robert Kubica felkészült a svéd hóra
A nagyszerű Monte-Carlo Rallyn való kezdés után Robert Kubica és Maciej Szczepaniak felkészült, hogy bizonyítson a Ford Fiesta WRC-vel a WRC szezon egyetlen havas versenyén Svédországban.
Miután a Monte élén is állt januárban az RK M-Sport WRT párosa már letette névjegyét a legjobbak között, ám a Svéd Rally teljesen új kihívást jelent a lengyel páros számára.
 
A havas burkolat ismeretlen Kubica számára, és az előrejelzések további havat ígérnek a verseny alatt. Robert és Maciej két napos teszttel próbált felkészülni a svéd versenyre, ahol első sorban a tapasztalat szerzés lesz a fő feladat.
 
A svéd futam során nem ritka a mínusz 25 fok sem, ami embert és gépet egyaránt megvisel. Az autó kizárólag szöges gumikon megy a verseny során, míg a versenyzők a fűtött autóban és fűtött lábbelikben próbálják kibírni a nagy hideget.
 
A pályákat nagy hó falak szegélyezik, amik ha egy versenyző kicsúszik akár több perc veszteséget is okozhatnak.
Robert Kubica a kétszeres rally világbajnok Marcus Grönholm segítségével készült a havas versenyre.
 
“Először fogok havas versenyen indulni és először versenyzem Svédországban. Nem tudom mire készüljek, de a havas pályák valószínűleg nagy kihívást jelentenek majd. Számomra teljesen ismeretlen a havas felület, így nagyon nehéz versenyre készülök. Első feladatunk a tapasztalat szerzés lesz, de már nagyon várom a versenyt.”-mondta Robert Kubica.

Belépés