• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Skoda Motorsport: Lappi nyert, Wiegand ötödik lett Lettországban

Rally hírek - Skoda Motorsport: Lappi nyert, Wiegand ötödik lett Lettországban

Készült: 2014.február.03 19:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Skoda Motorsport: Lappi nyert, Wiegand ötödik lett Lettországban
A Skoda Motorsport nyerni tudott újjá alakult csapatával is Lettországban. A győzelmet a finn Esapekka Lappi szerezte meg, míg a cseh csapat német versenyzője, Sepp Wiegand ötödik helyen ért célba.
Első  ERC versenyén indult Lettországban a Skoda Motorsport, mely az idei évre teljesen újjáalakult. Új versenyzők, Esapekka Lappi és Sepp Wiegand indulhatott a Rally Liepaján az új színbe öltöztetett Skoda Fabia S2000 autókkal.

Lappi megragadta az alkalmat és karrierje második győzelemét szerezte az ERC idei második versenyén. A finn versenyző és navigátora, Janne Ferm az orosz Vasily Gryazint előzte meg 34.7 másodperccel.
A Skoda másik versenyzője, Wiegand és navigátora Frank Christian az ötödik helyen ért célba a nehéz versenyen.

"Janne és én is nagyon boldog vagyok."-mondta Esapekka Lappi, aki a verseny 12 szakaszából hetet megnyert.

Miután szombat este az élre állt, vasárnap reggel a második helyre csúszott Lappi Gryazin mögé. Utána viszont gond nélküli versenyzéssel a finn versenyző örülhetett a célban.

"Ez egy új és nagyon nehéz verseny volt, még akkor is, ha általában a finnek szeretik a havas versenyeket. A rajttól a célig küzdenünk kellett. A Skoda nagyon jól működött, nem volt vele gond a hétvége során. Nagy köszönetet kell csapatomnak mondanom, hiszen számukra is nehéz verseny volt, de már várom a következő futamot."-tette hozzá Lappi.

Sepp Wiegand, aki a pénteki kvalifikáción a leggyorsabb volt az ötödik helyen ért célba.

"Csúcson és völgyben is voltunk ezen a hétvégén. Hibáztunk a rajtpozició választásnál, mert nem számítottunk hóra szombaton. Később sikerült előrébb lépnünk és megmutattuk, feltudjuk venni az ERC élmezőnyével a tempót."-mondta Wiegand, aki vasárnap megszerezte első szakasz győzelmét is.

"Gratulálok Esapekkának a győzelemhez, ismét megmutatta milyen tehetséges. Sepp is jól teljesített a nagyon nehéz körülmények között, ami főleg az első napon volt tapasztalható. Elégedettek lehetünk a Lettországban született eredményekkel, de a hangsúly idén az R5-ös autónk fejlesztésén lesz."-mondta Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport igazgatója.

Az ERC legközelebb Görögországban, március 28-30 között folytatódik, miután a február végi Sibiu Rallyt őszre halasztották.

A verseny végeredménye

Belépés