• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Peugeot Sport: Breen dobogón Lettországban

Rally hírek - Peugeot Sport: Breen dobogón Lettországban

Készült: 2014.február.03 11:05 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Peugeot Sport: Breen dobogón Lettországban
Az ERC második idei versenye jelentette a Peugeot Sport Academy versenyzőinek az évkezdetet. Craig Breen dobogón végzett Lettországban, míg Stephane Lefebvre nem ért célba a Junior ERC kategóriában. Az utóbbiban Jan Cerny révén Peugeot győzelem született.
Nehéz körülmények között
A Rally Liepaja tesztjei során hómentes utakon készülhetett Craig Breen (Peugeot 207 S2000) és Stephane Lefebvre (Peugeot 208 R2) a versenyre, ám péntek este több, mint 10 cm hó esett.

Craig Breen a hó-specialisták mögött

Craig Breen és navigátora, Scott Martin inkább az óvatosságra figyelt a gyorsaság helyett a verseny kezedetekor. Bár az ír-brit versenyzőknek kevés a tapasztalatuk hóban mégis sikerült az első napot a harmadik helyen zárniuk a finn Esapekka Lappi és az orosz Vasily Gryazin mögött.

"Őszintén szólva nem hiszem, hogy utol tudom érni a fiúkat."-mondta Breen az első nap után. "Nagyon gyorsak, nekünk pedig még eléggé ismeretlen a hóban vezetés. Igyekszem megtartani a dobogós helyezést, de előre lépni csak akkor tudok, ha Esapekka vagy Vasily hibázik. 

A csapat kihasználta a nap végi szervizelést, finomítottak a Peugeot beállításain, ami segített Breennek megtartani a harmadik helyet a 12 gyorsaságiból álló verseny végéig.

"Örülök ennek az eredménynek, hiszen a 24. születésnapomon dobogóra tudtam állni. Az autó jól kezelhető volt, de az előttem lévők túl gyorsak voltak.  Ez volt az utolsó versenyem a Peugeot 207 S2000-rel, alig várom már, hogy Görögországban már a Peugeot 208 T16-ot vezessem."-mondta Breen a verseny végén.

Stephane Lefebvre nem tudta kihasználni a jó eredmény lehetőségét

A Peugeot Rally Academy legfiatalabb versenyzője, Stephane Lefebvre igyekezett jó eredményt elérni már az első napon, de a dolgok nem a legjobban alakultak. A Junior ERC-ben érdekelt francia versenyző két szakasz győzelmet is elért. Stephane és navigátora, Thomas Dubois Peugeot-ja túl kemény felfüggesztéssel ment és nagyon hamar elkoptak a szögek is a gumikon.

Szombat este sikerült finomítani az autó beállításait is, aminek köszönhetően a hatodik helyről a harmadikra lépett előre a francia páros.

"Most sokkal jobban vezethető az autó, ha sikerül folytatni a jó szereplést, még a győzelem sem kizárt."-mondta Lefebvre.

Sajnos motor hiba miatt már a verseny 9. szakaszán nem ért végig a fiatala páros, így a Junior ERC győzelme a cseh Jan Cerny nevéhez köthető, aki szintén Peugeot 208 R2-vel indult.

Az ERC következő, görög versenyén Craig Breen és Kevin Abbring már az R5-ös Peugeot-val indul március végén.

A verseny hivatalos végeredménye

Belépés