• Autós Hírek
  • WTCC Hírek - Zengő Motorsport: Szép emlékű Kalifornia!

WTCC Hírek - Zengő Motorsport: Szép emlékű Kalifornia!

Készült: 2013.szeptember.05 13:47 Készítette: Lipták Melinda Írta: Juni György Kategória: Autós Hírek, WTCR és túraautós hírek Forrás Zengő Motorsport

Az utolsó gólyák ma repültek a csapat után. Remélem, nem járnak úgy, mint az Egyiptomban elfogott társuk, amit kémnek néztek vámosok. Meg van, ahogy a gólya éppen veszi elő az útlevelét és lebukik?
Amúgy Argentínához képest remek, alig 20 órás út, tényleg „semmiség”. Norbi, az autó, a csapat már a helyszínen. A tavalyi két dobogó jó előjel a hétvégére, de nem több.

Máig nem értem, miért kell ekkora szüneteket tartani, főleg, hogy a felszerelést most repülővel vitték. Na, az lehetett szép játék. Vagy 30 autó, ugyanennyi konténer, nem is tudom melyik Cessnaba fér el ez mind. Az a baj ezekkel a pauzákkal, hogy teljesen elveszhet az érdeklődés; már arra sem emlékszel, Norbi mit nyert, nem hogy ki az a Nash? Ha ölben viszik is az autókat, akkor is átérnek, tényleg nem értem miért jó ez? Igazi, nézőtizedelő megoldás, mint ha csak mesterségesen távolítanák tőlünk a sorozatot. Ok, azt már megértettük, hogy a tengeren túli futamokat, amúgy is nehéz európai időszámításban értelmezni, így ilyenkor minden olyan távolinak tűnik. Amúgy távol is van. Amerika, Kína, Japán, Makaó nincs az átlagelme primer térképén, ekkora fókusza senkinek nincs.

Ezért, most azt mondom, pörögjünk fel! Norbi is ezt teszi. Találkoztunk még az indulás előtt: jó a kedve, nagyon motivált, ahogy Sonoma szóba kerül, vigyorogni kezd, ahogy jönnek az emlékek. Tudjátok, naná, ezen a futamon tavaly, egy harmadik és egy második helyet szerzett, nem kis bravúrral. A pálya mindenkinek ismeretlen volt, és igen, ez akkor megint nekünk volt jó. Ne feledjük, a súlyozás szempontjából könnyű autónk volt, de akkor is! Ahogy Huffot nyesztette a másodikban… húú, az szép volt. Érdekes volt látni egy BMW-t, hogy gepárdnak öltözve kergette a gazellának öltözött Chevyt, ami papíron sokkal gyorsabb volt. Papíron lehet, de azokon a gumikon nem, szoros lett a vége, Huff meg is izzadt. A helyzet mára változott, más autó, más súlyozás, csak a lelkesedés a régi.

Hívom a hősünket, azonnal felveszi, helló, puszi, szevasz.

- Kipihented magad?
- Aha!
- Ez olyan Norbis volt…, bővebben?
- Hát, három napot voltam Horvátországban, előtte pedig Ausztriában. Szuper volt.
- Ennyi? Semmi utazás, világlátás?
- Viccelsz? Jó volt ez így, pár óra autókázás és ott is vagy. Ez belefér, de hosszabb távra nem vállalkoznék, az ott van egész évben.
- Hogy bírod az ilyen durva szüneteket?
- Nehezen, alig várom, hogy autóba üljek újra! Sokat edzettem, figyeltem a fizikumomra, a súlyomra, de most végre eljött az idő. Beröffentjük a Hondát!
- És, mit gondolsz, meddig tudunk vele elröfögni? Akár a dobogóig?
- Persze, mindig az a cél! Szeretem a pályát, a környezetet. Azért Amerika, az Amerika. Vegas, San Francisco közelsége felpörget, nagyon szerettem itt lenni tavaly is, most is izgatott vagyok. Mindig nehéz jósolni előre, de most még az is nehezíti, hogy váltottunk. Ha azt nézed, hogy a legjobb BMW-s Coronel, mögöttem van a pontversenyben, akkor még bátrabb is lehetnék, de nem leszek. nincs két egyforma futam, és autó sem, nem lehet gépiesen megígérni, hogy minden jobb lesz mint tavaly. Ok, az autónk jobb, sokkal innovatívabb, mint tavaly, nem lehet összehasonlítani a Civicet és a BMW-t.

Ezen a ponton elengedtem a beszélgetést, mert ilyenkor tényleg nagyon nehéz okosat mondani, ami be is jön aztán. Maradjunk abban, nehéz lesz, mint mindig, igaz, legbelül a lelki fölény nálunk van

A hétvége menetrendje:

2013.09.06., péntek:
21:45 – 22:15 Teszt

2013.09.07., szombat:
18:00 – 18:30 1. szabadedzés
20:00 – 20:30 2. szabadedzés
23:00 – 23:35 Időmérő edzés (Eurosport 2, élő)

2013.09.08., vasárnap:
17:30 – 17:45 Bemelegítő edzés (Europsport 2, élő)
20:50 - 1. futam, 13 kör (Eurosport, élő)
23:20 - 2. futam, 13 kör (Eurosport2, élő)
22:10 – 00:15 Duna TV (első futam felvételről, a második élő)

Belépés