• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Az NV400-as is megkapja a Movano összkerékhajtását

Kamion Hírek - Az NV400-as is megkapja a Movano összkerékhajtását

Készült: 2014.február.02 09:02 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Az Opel Movano/ Renault Master párosnak van egy mostohatestvére is, Nissan NV400-as néven. A modellt 2010-ben mutatták be az IAA-n, de a forgalmazás megkezdése óta eltelt időben a japánosított német-francia öszvért eddig nem kínálták összkerékhajtással.
A Nissan most változtat ezen, így a legnagyobb transzporter-kategóriában már ők is kínálnak majd nehezebb munkakörülmények közé való kocsit. Persze akinek speciális igényei támadnak, annak mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia.

Az összkerekes rendszert ugyanaz készíti természetesen a Nissannak is, aki korábban azt már az Opel Movano részére kifejlesztette, ez pedig nem más, mint a német Oberaigner Automotive GmbH. A megnövelt terepjáróképesség ára azonban borsos, az átépítés 10990 eurót kóstál. Cserébe a kocsit sokkal könnyebb használni építési területeken, erdészeti munka során, de kapósabb lehet majd a tűzoltóság, a rendőrség és a katonaság számára is. Az NV400-as súly alig változik, az egész átalakítás 150 kilóval növeli csak az önsúlyt, a hasmagasság elöl-hátul egyaránt 65 milliméterrel magasodik.

Belépés