• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Múzeumba került a Volvo elhíresült reklámfilmje

Kamion Hírek - Múzeumba került a Volvo elhíresült reklámfilmje

Készült: 2014.február.01 19:55 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

A Volvo reklámfilmjét, melyet Jean-Claude van Damme-al forgattak, már több mint 68 millió alkalommal tekintették meg a YouTube-on a 2013. novemberi bemutató óta. A készítők valószínűleg soha nem álmodtak ekkora népszerűségről, sőt arról sem, hogy a filmmel maradandó reklámipari tettet hajtottak végre.
Mostantól ugyanis a mű már a Musée de la Publicité látogatóinak is elérhető lett a párizsi Louvre-ban.

A világ első reklám múzeumában 1999 óta felépítettek egy reklám gyűjteményt azzal a céllal, hogy megőrizzék azokat kutatási célokra, valamint a diákok és a lakosság számára is. A múzeum gyűjteményének egy része filmekből áll, melyek különféle kritériumok alapján kerültek kiválasztásra. Axelle Baroin – a reklámok gyűjtéséért felelős személy – szerint a kiválasztás függ a témától vagy a tervezett kiállítástól, de lehet reflektorfénybe került film, mely óriási sikert ért el vagy több díjat kapott, vagy olyan, ami nagyon erős valamilyen területen, például a történetében, előadásában vagy képeiben.

A „The Epic Split" hamar nagy hatást gyakorolt a múzeumra. A képek mesések, gyönyörű a fényképezése és az ötlet innovatív. A film az állandó kiállítás részeként minden látogató számára elérhető lesz, de természetesen a jövő kiállításaiban is szerepelni fog, melyet a múzeum két-három alkalommal tart évente.

Belépés