Rally hírek - Rally Liepaja előzetes

Készült: 2014.január.30 12:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Rally Liepaja előzetes
Az ERC idei második, lett versenyére több nagy név is elutazott, hogy összemérje gyorsaságát. A szombaton és vasárnap sorra kerülő Rally Liepaja futamon négy versenyző is a győzelemért száll autóba.
Az ERC idei első, osztrák versenyén Robert Kubica tudott nyerni, ám a lengyel versenyző ezúttal nem utazott el Lettországba, izgalomra azonban így is adott minden.

Bár eredetileg havas, murvás versenyként került az ERC naptárába a Rally Liepaja, ám idén inkább murvás, de rendkívül hideg versenynek lehetünk tanúi. Az elmúlt napokban nem volt ritka a mínusz 20 fok sem a verseny helyszínén, ám hó kevés esett.

Az R5-ös Peugeot debütálása előtti utolsó versenyén szerepel Craig Breen a Peugeot 207 S2000-rel, melyet a Sainteloc Racing készít fel. Az ír versenyző tavaly második lett Lettországban, idén viszont új navigátorával, Scott Martinnal mindent megtesz, hogy megszerezze a győzelmet.

Az ERC másik gyári csapata, a Skoda Motorsport azútán, hogy kihagyta Breenhez hasonlóan a Janner Rallyt, a finn Esapekka Lappival és a német Sepp Wieganddal indítja az új ruhába öltöztetett Skoda Fabia S2000-eseket.

Skodával indul szintén a cseh Jaromir Tarabus és Jaroslav Orsak is.

Bryan Bouffier néhány hete nem kis meglepetésre második lett a Monte-Carlo Rallyn. A francia versenyző ezúttal egy számára új versenyen indul, és a Montén használ Fordot is lecserélte egy Citroen DS3 RRC-re.

Kajetan Kajetanowicz tavaly megnyerte hazai, lengyel ERC futamát, idén a Janner Rallyn is állt az élen, ám sietségének egy baleset lett a vége a Ford Fiesta R5-tel.

Ford Fiesta R5-tel indul a román-olasz Marco Tempestini, az észt Raul Jeets és Timmu Korge is, míg az orosz-lett Vasiliy Gryazin egy Ford Fiesta S2000-est fog kormányozni.

A Mitsubishiket és Subarukat irányító versenyzők leginkább a gyors pályákon villoghatnak, Vytautas Svedas tavaly hatodik lett, megnyerve a Production Cup értékelését. Hermann Neubauer pedig hazai, osztrák versenyén is megmutatta, számolni kell vele a PC-ben. 
Magyar versenyzők is indulnak a Production Cup-ban, Lukács Kornél számára nem lesz ismeretlen a lett verseny, nem úgy Hadik András számára.

A 2WD Cup-ban Klausz Kristóf képviseli a magyar színeket egy Renault Clio-val.
A kétkerekes mezőnyön belül idén új bajnokság is kezdetét veszi, a Junior ERC 15 párosból álló mezőnye R2-es autókkal áll rajthoz.

A verseny pénteken és szombaton is 12 gyorsaságit foglal magába, a leghosszabb szakasz 32 km-es lesz. A kvalifikáció péntek délután kerül sorra.

A Rallyhungary.hu szerkesztői élő eredményközléssel jelentkeznek a versenyről ITT.

Belépés