• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Elhalasztották a román ERC versenyt

Rally hírek - Elhalasztották a román ERC versenyt

Készült: 2014.január.29 11:25 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Elhalasztották a román ERC versenyt
A Sibiu Rally nem lesz része a téli ERC futamoknak, miután a szervezők az erős havazás és időjárási előrejelzések miatt elhalasztották a versenyt egy későbbi időpontra. A román verseny eredetileg február 27-március 1 között került volna sorra az ERC idei harmadik futamaként.
A biztonsági vizsgálatok után törölték a téli versenyek közül a Sibiu Rallyt az Eurosport Events munkatársai a román szervezők kérésére. Az illetékesek jelenleg azon dolgoznak, hogy a verseny később megrendezésre kerülhessen.

A román meteorológusok februárra rendkívül erős havazást prognosztizálnak, ezért ha a verseny az eredeti időpontban lenne megszerevezve, nem lennének sem a versenyzők sem a szurkolók biztonságban. Több út is járhatatlanná válna az időjárás miatt, a mentőszolgálatok pedig nem bírnák munkájukat megfelelően ellátni.

A helyi szervezők jelenleg egy október 9-11 közötti dátumot látnak jónak a verseny megrendezésére, mely teljesen aszfaltos utakon zajlana. Az FIA március 12-ig vizsgálja ki a verseny megrendezhetőségét ERC futamként az októberi időpontban.

A Sibiu Rally elhalasztása miatt a hétvégi Rally Liepaja verseny után csaknem két hónapos szünet következne az ERC bajnokságában, ugyanis az Acropolis Rally március 28-30 között kerül sorra.

A román bajnokság kezdő versenye pedig március 21-22 között a Brassó Rally lenne.

Belépés