• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Tarolt a Navistar „Az év teherautója” díjon Amerikában

Kamion Hírek - Tarolt a Navistar „Az év teherautója” díjon Amerikában

Készült: 2014.január.29 10:36 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Mint minden januárban, idén is összeültek az amerikai teherautó-kereskedők szövetségének (ATD) küldöttei és megválasztották „Az év amerikai teherautóját”.
A viszonteladók éves konferenciáján a résztvevők, iparági újdonságaikat is bemutatják egymásnak, illetve ekkor választják ki a legjobb járműveket is. A zsűri, mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, szakújságírókból, szakértőkből álló csapat, ők az innováció, a dizájn, a biztonság és a vevőelégedettség alapján választja ki a legjobbat.

Az utóbbi évek tendenciája, hogy sorban olyan modelleket díjaztak, melyeken valamilyen formában a tisztább környezet érdekében fejlesztettek. Vagy egy új technológiai megoldással vagy például légellenállás szempontjából hatékony karosszériával. Idén mindkét kategóriában az International Navistar egy-egy modellje végzett az élen, mégpedig a teherautókba beszerelt, SCR-technológiával ellátott motorok miatt. A csúcs, Class8-as kategóriában a Cummins ISX15 erőforrásával szerelt ProStar lett „Az év teherautója”, megelőzve a Kenworth T880-ast és a PACCAR MX-13 blokkal ellátott Peterbilt 579-est. A kisebb haszongépjárművek között a TerraStar 4x4-es kapta a legjobbnak járó díjat 2014-ben.

Belépés