Asia Race és a versenyzés öröme

Készült: 2014.január.28 22:04 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek Forrás http://www.hajoka.hu

Asia Race és a versenyzés öröme
Dr. Jutasi György - Toyota Land Cruiser
Asia Race - Mongólia Expedíció
Start 2014.07.12. 
Beszélgetés Dr. Jutasi György-el, az Asia Race - Mongólia Expedíció előtt.
 
 
Mit is jelent az ö számára az Asia Race, és a Mongólia Expedíció?
- Körülbelül 8 éve szerelmesedtünk bele a terepjárós kalandozásokba, csapatunk a MAGNUM TEAM - melynek navigátora feleségem dr. Csatári Györgyi, és kitűnő pilótája Bálint fiam -  rendszeresen részt vesz a hazai amatőr GPS pontkereső versenyeken.
Több hosszabb túrán is voltunk, így pl. a Budapest - Bamakó Rallyn kétszer is indultunk. Részt vettünk a Kaukázus Rallyn 2010-ben, a Budapest - Nordkapp túrán 2011-ben, és a Saharun - Tunézia futamán 2013-ban.
Mindenhol fantasztikus élményekben volt részünk és kitűnő baráti társaságban tölthettük el az időt. 
Asia Race és a versenyzés öröme
Vett-e már részt Asia Race-n, ha igen mikor és milyen élményei voltak?
- Három éve tervezzük, hogy elindulunk az Asia Race-n, és aminek külön örülünk, hogy idén eljuthatunk velük Mongóliába is.
Nagy elszánással és izgalommal készülünk az útra, azt hiszem eddigi terepjárós életünk egyik legizgalmasabb kalandjában lesz részünk.
Mindenki, akivel beszéltünk és korábban már indult ezen a versenyen, csak szuperlatívuszokban mesél az élményeiről, a szervezésről, a kihívásokról, no meg a kitűnő társaságról...
Asia Race és a versenyzés öröme
Milyen kategóriában és mivel fog indulni?
- Verseny kategóriában neveztünk, és tudjuk, hogy ez komoly kihívást jelent mindannyiunk számára, de reméljük, hogy az elmúlt nyolc év tapasztalatait kamatoztatni tudjuk és tisztességgel helytállunk majd ezen a komoly erőpróbán.
Nem a helyezéseket tekintjük elsődleges célnak, többre tartjuk a versenyzés örömét, a küzdés élményét, a helytállást, a nehéz helyzetek megoldását és a kreativitást.


 
 
Asia Race és a versenyzés öröme
Ha hármat kívánhatna a versenyzéssel kapcsolatban, mik lennének azok?
- Mit várunk az Asia Race-től?  Nemes és tisztességes versenyt, életre szóló élményeket, és nem utolsó sorban új barátságokat.
Asia Race és a versenyzés öröme

Belépés