• Nyitóoldal
  • Rally hírek - M-Sport: Pontus Tidemand nyerte a tesztnek szánt versenyt

Rally hírek - M-Sport: Pontus Tidemand nyerte a tesztnek szánt versenyt

Készült: 2014.január.26 16:10 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - M-Sport: Pontus Tidemand nyerte a tesztnek szánt versenyt
A hétvégén a norvég bajnokság Mountain Rally versenyén győzelmet ünnepelhetett a svéd Pontus Tidemand, így kiválóan sikerült felkészülése a Svéd Rallyra. Pontus Tidemand egy év elteltével tért vissza a Ford Fiesta WRC volánja mögé és másfél perces előnye azt mutatja, nagyon jó irányban halad a WRC futamra való felkészülésben.
Havazés, havas pályák, ideális felkészülési körülmények a Svéd Rallyra. A Mountain Rally a második verseny volt a norvég bajnokságban és hat szakaszból állt, melyek össztávja 80 km-t tett ki.

"Célunk a Svéd Rallyra való felkészülés volt. Szerettük volna megtalálni a helyes tempót, a bizalmat és élvezni a versenyt egy WRC-vel. Már több, mint három hónapja indultam utoljára versenyen, a Ford Fiesta R2 után ismét meg kellett szokni az erősebb autót."-mondta a svéd pilóta, akinek Ola Floene navigált.

A verseny jól alakult, Pontus megerősítette, a nap folyamán egyre jobban élvezte a vezetést. Annak ellenére, hogy a mezőny elején rajtolt, 1:36 percel előzte meg a második helyezett Mads Östberget, ami sokak számára meglepetés volt.

Nehéz két különböző autót összehasonlítani, ezúttal is a két autó, Östberg Citroen DS3 WRC-vel indult, jelentette a különbséget. Östberg a WRC-ben használt gumikat használta, ami lassabb, mint a norvég bajnokság által jóváhagyott gumiabroncsok, amit Pontus használt, így Mads lassabb tempóra volt képes.

"Persze jó volt nyerni, mert mindig azt szeretne egy versenyző, de az igazi örömet az jelentette, hogy kiválóan sikerült a felkészülés a svéd versenyre. Saját tempónkban mentünk, ahogy valószínűleg Mads is, így mindketten valószínűleg jó versenyt zártunk a felkészülés szempontjából."-mondta Tidemand.

Tidemand legközelebb már a Svéd Rallyn indul, ahol egy M-Sport által felkészített Ford Fiesta WRC-vel áll rajthoz. Ennek ellenére a svéd versenyző nem tud pihenni, jövő héten már az M-Sport csapatával fog tesztelni.

Belépés