• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Díjat kapott a Volvo Dynamic Steering

Kamion Hírek - Díjat kapott a Volvo Dynamic Steering

Készült: 2014.január.25 11:21 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Elismerésben részesült a Volvo nagy technikai újítása, a már sokat emlegetett Dynamic Steering. A svédek találmánya elég sok publicitást kapott, a gyártó marketingesei igen ötletes, kisfilmes reklámkampányt találtak ki a technológia népszerűsítésére.
Ez be is jött, főleg a legutolsó videójuk, melyben Jean-Claude Van Damme segítségével hirdették a rendszert. Mivel az újítás nagy minőségi lépésnek számít, ezért a Swedish Institute for Quality – Svéd Minőségkutató Intézet díjjal jutalmazta a Volvo fejlesztését.

A Dynamic Steering lett így a 2013-as év innovációs újítása a SIQ véleménye szerint, az indoklásban pedig a munkakörülmények minőségének fejlődését, ezáltal pedig a közúti biztonság javulását emelték ki a döntőbírák. A VDS-t hivatásos sofőrök bevonásával tesztelte a Volvo, külsős véleményt is meghallgattak, hiszen a teherautóik pont ezeknek az embereknek kézsülnek, fontos volt már a fejlesztési időszakban is, hogy ők mit szólnak hozzá. A rendszer jelentősen kiszűri a vibrációkat, így a vezetőknek jóval kevesebbet kell korrigálniuk. Ezáltal kevésbé fáradnak el, csökkennek a váll-, illetve hátfájdalmi panaszok. Mivel a sofőr közérzete is jobb így, több figyelme marad az úttestre és a forgalomra, tehát ha közvetve is, de a VDS a közúti biztonságot is növeli. A Quality Innovation of the Year díjat minden évben kiosztják és bár a kezdeményezés svéd, több nemzet – finn, észt, lett, cseh és magyar – alapítványai is támogatják a rendezvényt.

Belépés