• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Eltávolították Schumacher koponyájának egy részét

Forma-1 Hírek - Eltávolították Schumacher koponyájának egy részét

Készült: 2014.január.24 11:52 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Legfrissebb hírek szerint az orvosok eltávolították Michael Schumacher koponyájának egy részét azért, hogy az agy nyomását csökkenteni tudják, de elképzelhető, hogy ez a lépés negatívan befolyásolhatja a Formula-1-es legenda egészségi állapotát.
"A hétszeres Formula-1-es világbajnok, a 45 éves Schumachert balesete óta mesterséges kómában tartják az orvosok. Azóta eltávolították koponyájának egy részét, mivel így lehet csökkenteni a veszélyes nyomást, valamint a sebészek vérrögöket is eltávolítottak fejéből" - közölte a Bloomberg. "Január első hete óta a grenoble-i kórház, ahol mesterséges kómában fekszik, nem közölt információt állapotáról. A fejsérülés agresszív kezelése tart néhány pácienst életben és maximalizálja annak esélyét, hogy maradandó sérülések nélkül felépülhessen. Habár a kezelés gyakran nehezen meghatározható és durva, vaktában történő cselekednek tűnik, de a rehabilitációhoz hónapok, vagy évek kellenek, melynek eredménye előre meg nem határozható. Az orvosok a fejsérülés után különböző lépéseket tettek az agysérülés kezelésére. Figyelik a nyomást és a leszívják a folyadékot az agyból, vagy sóoldatot használnak, esetleg vízhajtóval a folyadékot az agyszövetbe vezetik. Ha ez nem működik, akkor a sebészek eltávolíthatják a koponya egy darabját, hogy helyet biztosítsanak a megduzzadt agynak, ahogyan Schumacher orvosai is tették. Amikor lehetőség lesz rá, a sebészek eltávolítják a nagy vérrögöket, amelyek veszélyes nyomást jelentenek az agyra."

Január 17-én Schumacher állapotát stabilnak írta le Sabine Kehm, a pilóta menedzsere, miközben a család közleményben fejezte ki háláját a sok bíztató üzenet miatt.

Belépés