• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Arctic Lapland Rally élőben a Rallyhungary-n holnaptól

Rally hírek - Arctic Lapland Rally élőben a Rallyhungary-n holnaptól

Készült: 2014.január.23 19:02 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Arctic Lapland Rally élőben a Rallyhungary-n holnaptól
Holnap délelőtt az Arctic Lapland Rallval kezdetét veszi az idei Finn Bajnokság. A havas versenyen több ismert, a nemzetközi rallyban már több jó eredményt elérő páros rajthoz áll. A futamról élő tudósítás láhtató holnaptól a Rallyhungary.hu oldalon.
Az Arctic Lapland Rallyval kezdődik idén is távoli rokonainknál a rally bajnokság, a verseny 10 szakaszán összesen 244.32 km-t kell megtenniük a versenyzőknek. Az első gyorsaságira magyar idő szerint holnap fél 11-kor kerül sor, míg az utolsóra szombaton 14 óra után. Érdekesség a verseny utolsó szakasza lesz a leghosszabb, 49 km-es.

A legnagyobb esélyesek között rajthoz áll a többszörös finn bajnok Juha Salo egy Mitsubishi Lancer E10 R4-gyel. Salonak nem lesz könnyű dolga, ha nyerni szeretne, hiszen a mezőnyben találjuk a korábban a WRC-ben vitézkedő Janne Tuohinot egy Ford Fiesta R5-tel, míg Jarkko Nikara egy E9-es Mitsubishivel tőr a győzelemre.

A tavalyi Finn Rallyn Riku Tahko egy Mini Cooper WRC-vel indult, ezúttal a Mini S2000-es, turbós változatával áll rajthoz.

Karl Kruuda pedig az ERC következő versenyére igyekszik Finnországban felkészülni egy Ford Fiesta R5-tel.

A mezőnyben három WRC-is lesz, Ari Vihavainen egy Mitsubishi Lancer WRC-vel, Tapani Hulkkonen egy Ford Escort WRC-vel, míg Kari Makela egy Peugeot 206 WRC-vel indul.

A versenyről holnap ITT látható élő eredményközlés.

Belépés