• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Giedo Van der Garde a Sauber tartalékpilótája lesz

Forma-1 Hírek - Giedo Van der Garde a Sauber tartalékpilótája lesz

Készült: 2014.január.22 14:15 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Sauber F1 Team bejelentette, Giedo van der Garde lesz a csapat teszt- és tartalékpilótája. A 27 éves holland pilóta 2007-2009 között, majd 2012-ben különböző csapatoknál tesztelt. Emellett négy évig a GP2-ben állt rajthoz. 2013-ban a Formula-1-ben is bemutatkozhatott.
Most van der Garde a Sauber F1 Team csapathoz csatlakozik. A holland pilóta néhány pénteki szabadedzésen is szerephez jut és számos tesztlehetőséget kap 2014-ben.

"Nagyon örülünk, hogy Giedo van der Garde hozzánk került" - mondta el a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn. "Négy év GP2-es tapasztalattal rendelkezik és egy évet vezetett a Formula-1-ben. Ezek a jó ajánlólevelet jelentenek a sikeres munkához csapatunkkal. Giedo többször megmutatta versenyzőként tehetségét. Ugyanakkor a csapat szeretné támogatni őt fejlődésében. Giedo hozzáállása megfelelő ahhoz, hogy a következő lépést megtegye."

"Úgy érzem ez egy fontos lépés pályafutásomban. Célom, hogy segítsem a csapatot új autójának fejlesztésében" - tette hozzá van der Garde. De természetesen versenyző vagyok és szeretném megmutatni a csapatnak, valamint mindenki másnak, mire vagyok képes és hogy megérdemlek egy versenyzői ülést 2015-ben a Sauber F1 Team csapatnál. Ezt követően is célom változatlan, szeretnék sikeres lenni a Formula-1-ben, különösen hosszú távon. Nagyon hálás vagyok a Caterhamnek, hogy esélyt adtak a Formula-1-es bemutatkozásra. Fantasztikus szezont teljesítettem a csapatnál, sokat tanultam. A tapasztalat, melyet náluk szereztem segíteni fog pályafutásom hátralévő részében. Nagyon izgatottan írtam alá a szerződést a Sauber F1 Team csapattal. Minden pilóta álma, hogy egy olyan jól felépített csapattal dolgozhasson, mint a Sauber. Az elmúlt években lenyűgöző eredményeket mutattak. Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségét és minden tőlem telhetőt megteszek a sikerért."

Belépés