• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Kobayashi és Ericcson a Caterhamnél, Frijns a tartalékpilóta

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Kobayashi és Ericcson a Caterhamnél, Frijns a tartalékpilóta

Készült: 2014.január.22 11:54 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Caterham hivatalosan bejelentette, a Formula-1-be visszatérő Kamui Kobayashi, valamint a GP2-ből érkező Marcus Ericsson lesz a csapat két pilótája, míg a korábban a Saubernél dolgozó, Robin Frijns tartalékpilótai állást kapott.
Kobayashi szerződtetésével a japán pilóta egy éves szünet után tér vissza a Formula-1-be. A 27 éves Kobayashi 2009 végén a Toyotánál mutatkozott be a Formula-1-ben, majd 2010-2012 között a Sauber pilótája volt.

"Nagyszerű Formula-1-es pilótaként visszatérni, nagyon elégedett vagyok a Caterhammel" - mondta el a visszatérő Kobayashi. A tárgyalások során nagyon lenyűgözött az, amit a csapattal terveznek és a befektetések, melyeket elvégeztek ahhoz, hogy céljaikat elérjék. Karácsony előtt jártam először a leafieldi gyárban és egyértelmű volt, mennyire éhes az egész csapat a fejlődésre. Abból amit láttam elmondhatom, hogy a Caterhamnél minden adott az idei és a következő évek fejlődéséhez."

Ericcson négy évet töltött a GP2-ben és innen érkezik meg a Formula-1-be. A tavalyi évben elért hatodik helyezés a svéd pilóta legjobb eredménye, de korábban arra számított, hogy Davide Valsecchi helyét elfoglalva a DAMS-nál a bajnoki címért harcolhat.

A 23 éves pilóta némi Formula-1-es tapasztalattal is rendelkezik, a Brawn csapatnál dolgozhatott az újoncok tesztjén, miután a japán Formula-3-as bajnoki címet megnyerte. Ericcson az első svéd pilóta Stefan Johansson 1991-es szereplése óta.

"Nagyon büszke nap ez számomra és mindenkinek, akik segítettek Formula-1-es álmom megvalósításában" - mondta el Ericsson. "A Caterhammel 2014-ben a Formula-1-be kerülhetek és már most izgatottan várom a szezont és különösen az első versenyt Ausztráliában."

A két pilóta érkezése mellett egy harmadik versenyzőt is bejelentett a csapat, a tartalékpilótai állást Robin Frijns kapja meg.

"Nagyon örülök, hogy a Caterham és a Renault megadta számomra az esélyt arra, hogy 2014-ben is a Formula-1-ben szerepelhessek" - mondta el Frijns. "Mostanában alig lehet olyan Formula-1-es csapatot találni, amely bízik az olyan fiatal pilótában, mint én, de a tárgyalások során nagyon azt éreztem, a csapat hisz bennem, ennél nem is kérhettem volna többet! Ez volt a fő oka annak, hogy a Caterham volt már régóta az első számú választásom és hálás vagyok, hogy sikerült kihasználni a lehetőséget."

A Caterham bejelentésével teljessé vált a 2014-es rajtrács.

Belépés