• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Már a sofőrök is nézegethetik a fogyasztási adatokat a Dynafleetben

Kamion Hírek - Már a sofőrök is nézegethetik a fogyasztási adatokat a Dynafleetben

Készült: 2014.január.22 10:24 Készítette: Lipták Melinda Írta: S. B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

A Volvo már régóta elkötelezett híve a fogyasztás-csökkentésnek, a svéd gyártó pedig nemcsak teherautói technikájával, de egyéb, kiegészítő szolgáltatásokkal is segíti a tulajdonosokat, sofőröket a minél alacsonyabb üzemanyag-felhasználásban.
2013-ban, a Volvo Trucks egy, a teherautók vagy akár egész flották fogyasztás-menedzselésére szánt alkalmazást vezetett be szállítmányozó cégeknek Dynafleet-tel, kifejezetten a flottamenedzsereknek.

Ezt az alkalmazást azóta már 12.000-en töltötték le. A flottamenedzserek így megtapasztalhatták hatalmas előnyét annak, hogy azonnali hozzáférésük van a cég üzemanyag fogyasztási adataihoz, mely által még egy eszközük lett ahhoz, hogy jobb üzemanyag-fogyasztást érjenek el. Egy új alkalmazással ezen csavartak egyet, mostantól a sofőrök is láthatják, hogy milyen hatékonyan vezetnek, összehasonlíthatják kollégáikéval és tovább fejleszthetik vezetési technikájukat. Az alkalmazás egyik alap funkciója – üzemanyag hatékonysági mutató – bekategorizálja a teherautó-vezető teljesítményét 4 területen, mely különféle módon hat a járművek üzemanyag-fogyasztására: előrelátás és fékezés, motor és sebességváltó használat, sebesség adaptáció és állásidő. Az eredmények összehasonlítása után egy átfogó pontszámot kalkulál.

A gyártó alapötlete ezzel az, hogy az adatok ösztönzést adjanak a sofőrnek egy jól tervezett és biztonságos vezetési stílushoz és hogy ezzel alacsony üzemanyag-fogyasztást, alacsony károsanyag-kibocsátást érjen el, illetve kisebb kopásnak tegye ki a járművét. A Volvo megítélése szerint a vezetési magatartás igen meghatározó: gazdaságos vezetési stílussal a sofőr 7%-kal csökkentheti a fuvarozó cég üzemanyag-költségeit. A Dynafleet alkalmazás iPhone-okon és iPad-eken érhető el számos európai piacon.

Belépés