• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Tömegközlekedési ízelítő Havannából (videóval)

Kamion Hírek - Tömegközlekedési ízelítő Havannából (videóval)

Készült: 2014.január.22 08:17 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Kubában a mai napig az ötvenes évekből ottmaradt, amerikai Chevroletek és Fordok, illetve a későbbiek során az országba került szocialista csodák alkotják a gépjárműpark jelentős részét. Annak ellenére, hogy lényegében gépjárműipari romokról beszélünk, aki egy ilyet birtokol, az bizonyos kiváltságos helyzetben van.
A többieknek pedig ott a tömegközlekedés, ami mint az az alábbi videóból kiderül cseppet sem lehet kellemes, talán lassabb, de kényelmesebb és biztonságosabb gyalogolni, mint buszozni.

Már eleve a „busz” is megér egy misét, hiszen lényegében egy beépített félpótkocsiról van szó, melyet egy nyergesvontató húz maga után, mellyel érdekes lehet vele a városi forgalomban manőverezni, maga a helykihasználás azonban külön kategóriát teremt. Az embereket szó szerint felpréseli a személyzet a járműre, így alapvetően a tömegközlekedés szóösszetételből itt inkább a tömeg, mint a közlekedés valósul meg. Van olyan ajtó amit rendesen be sem tudnak csukni az emberektől és a táskáktól, de ez látszólag senki sem érdekel. Az etanolos, légkondis, wifi-vel felszerelt stockholmi buszokon utazók valószínűleg azonnal infarktust kapnának, ha hasonlót kéne megélniük a svéd fővárosban, de alapvetően még egy klasszikus, 280-as Ikarussal is kényelmesebben lehet utazni egyet a BKK-val. Igaz gyanítható, hogy a kubaiak az említett autóbuszokra is felpréselnének egy háztömbnyi embert.

Belépés