MotoGP Hírek - Crutchlow: „A MotoGP egy kemény fizikai sport”

Készült: 2014.január.20 16:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Cal Crutchlow első szezonjára készül a gyári Ducati versenyzőjeként a MotoGP-ben, s ennek megfelelően természetesen várja az előtte álló kihívásokat. A felkészülés közben a motogp.com weboldalnak nyilatkozva beszélt téli szünetének eddigi részéről, az edzésmódszereiről, a Ducati fejlesztéseiről, valamint Jorge Lorenzo esetleges átigazolásáról.
Cal Crutchlow-nak már csak bő két hetet kell várnia arra, hogy újra a pályán lehessen, hiszen akkor veszi kezdetét a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának első sepangi tesztje. A brit motoros első évét kezdi majd meg a Ducati gyári alakulatánál, így természetesen izgatottan várja a szezont, ám előtte még egy nagyon kellemes téli szünetben volt része, amellyel kapcsolatban így fogalmazott a motogp.com weboldalnak: „Két héttel a valenciai verseny után Kaliforniába utaztunk, s itt töltöttük a telet. Január elején összeházasodtunk Lucy-val La Hoyában, s az egy tökéletes nap volt. Számomra az volt az év csúcspontja, s izgatottak vagyunk a közös jövőnkkel kapcsolatban.”

Crutchlow arról a jótékonysági programról is beszélt, amely keretében házat építettetek egy rászoruló mexikói családnak, s amelyről néhány napja mi is beszámoltunk: „Egy barátunk révén találkoztunk a projekttel, s ez egy jó lehetőség volt a „Homes os Hope” („Remény otthonai”) és a „Do More Than Sport” („Tégy többet, mint a sportolás!”) kezdeményezések jóvoltából. Nagyszerűeket utaztunk, s szerencsések vagyunk az életünkkel, szóval szerettünk volna adni ebből azoknak, akik nem olyan szerencsések, mint mi. Megható élmény volt. Azon emberek számára, akiknek építettünk, a családjuk jelenti a mindent, s most már van rendes otthonuk is.”

Természetesen a családi programok és a jótékonysági esemény mellett a motoros rendszeresen edz, s a bajnokság hivatalos weboldalának nyilatkozva azt is elárulta, mit is takar ez valójában: „Nem sok mindent csinálok igazából a futáson és a kerékpározáson kívül” – mondta. „Edzőterembe nem mehetek, mert ha izmosabb leszek, akkor nehezebb is. A könnyebb srácok egyértelműen előnyben vannak a MotoGP-ben, szóval óvatosnak kell lennem, mert már most is a nehezebbek közé tartozom” – magyarázta a pilóta.

„Minél idősebb az ember, annál nehezebb fogynia” – folytatta Crutchlow. „A testzsírszázalékom nyolc százalék körüli, ami tökéletes az utazáshoz és a MotoGP-ben való versenyzéshez. Megteszem, amit tudok, s elégedett vagyok az általam végzett fizikai munkával. Van sok barátom, akik idejöttem Kaliforniába edzeni: profi kerékpárosok, s remek időtöltés volt velük biciklizni. Hosszú és kemény napok voltak. Nem kétséges: a MotoGP egy kemény fizikai sport” – vonta le a konklúziót a brit versenyző.

A beszélgetés során szóba került a bő két hét múlva esedékes sepangi kollektív teszt is: „Az első teszt egy kezdeti shakedown lesz, ha ilyen sokáig nem ültél motoron. Három napig Malajziában körözni nem könnyű, szóval újra formába kell kerülni” – nyilatkozta a 2013-ban még a Tech3 színeiben induló motoros, aki ezután azt is elárulta, hogy mennyire van képben a Desmosedici fejlesztésével kapcsolatban:

„Éppen most beszéltem Gigivel (Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse vezérigazgatója – a szerk.). A kommunikáció kulcsfontosságú. Néhány naponként Daniele Romagnolival is beszélek, hogy mindig tudjam, mi történik éppen. De nem fogom elárulni a tervet, mivel ez a MotoGP-ben való versenyzés része! Az Open kategóriás történetről nem tudok semmit, mivel úgy tudom, gyári motort vezetek majd a Ducati színeiben.”

Végezetül Crutchlow sem kerülhette el a kérdést az elmúlt napok slágertémájával, a kétszeres MotoGP-világbajnok Jorge Lorenzo Ducatihoz való igazolásával kapcsolatban, amely pletykát amúgy már az összes fél igyekezett cáfolni: „Azt hiszem, lehet benne némi igazság” – fogalmazott a brit, aki az eddigi három szezonját szintén egy Yamaha nyergében versenyezte végig a királykategóriában. „Ahogy Jorge is elmondta, minden gyártó tárgyalni szeretne vele. Természetesen Jin (Jin Larvis, a Yamaha gyári csapatának vezetője – a szerk.) tagadni fogja ezt, mert szeretné őt megtartani. Remélem, Jorge a megfelelő döntést hozza meg azzal kapcsolatban, hogy hol folytatja. Nagy kihívás lenne számára, ha idejönne a Ducatihoz, de erről nem tudok semmit. A legjobb erről a gyártók főnökeit kérdezni. Természetesen Jorge is tagadni fog, mert szeretne a jelenlegi gyártójával tárgyalni. Ha mégis jönne a Ducatihoz 2015-ben, az engem a legkevésbé sem érintene, noha hasznos adatokat és nagy tempót hozna magával” – zárta mondandóját a ducatis.

Belépés