Forma-1 Hírek - Tovább erősödik a Lotus

Készült: 2014.január.20 13:45 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Lotus F1 Team egy újabb előrelépést tett annak érdekében, hogy a pletykák ellenére ott legyen a 2014-es rajtrácson. Az enstone-i csapat a Saxo Bankkal kötött szponzori szerződést.
A tavalyi évben a csapat a pénzügyi problémák miatt került leginkább a címlapokra, miután kiderült nem tudják kifizetni pilótájuk, Kimi Räikkönen járandóságát.

Ez oda vezetett, hogy a finn pilóta a Ferrarihoz szerződött, azonban a Lotus gyorsan lépett és Räikkönen helyére Pastor Maldonadót szerződtette le, aki a venezuelai olajvállalat, a PDVSA pénzével érkezett meg.

A csapat most újabb lépést tett a bankszámláján szereplő összeg gyarapítására.

A Lotus hétfőn jelentette be, hogy a dán Saxo Bankkal kötöttek szerződést.

"Örömmel kezdjük meg partnerkapcsolatunkat a Saxo Bankkal, a gyorsan növekvő online kereskedelmi és befektetési specialistával, akik erős támogatást mutatnak a sport iránt, a Team Tinkoff-Saxo kerékpárcsapaton keresztül" - közölte a csapatfőnök, Eric Boullier. "A Saxo Bank izgatottan és kezdeményezőn áll hozzá ehhez az új partnerkapcsolathoz a Lotus F1 Team csapattal, egy hosszú és gyümölcsöző együttműködésre számítunk."

Az együttműködés részeként valószínűleg Marco Sorenson is megérkezik a csapathoz, aki Davide Valsecchit váltja a tartalékpilótai állásban.

Belépés