• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel: Talán egy napon Kimi, vagy Fernando csapattársa leszek

Forma-1 Hírek - Vettel: Talán egy napon Kimi, vagy Fernando csapattársa leszek

Készült: 2014.január.20 11:40 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel beismerte, nem aggódik azért, mert fej-fej melletti harcot kell vívnia a Formula-1 legjobb pilótái ellen. Feltételezések szerint a német pilóta következő csapata a Ferrari lehet.
A Red Bull tavalyi bajnokát szerződés köti még néhány évre csapatához, de sokak szerint annyira tehetséges mint például Fernando Alonso.

Kimi Räikkönen két év kihagyás és két év lotusos kitérő után 2014-re a Ferrarihoz csatlakozott és nagy valószínűséggel nem áll be másodhegedűsnek a spanyol Alonso mögé.

De Vettel beismerte, nem aggódik a fej-fej melletti küzdelem miatt.

"Talán egy napon azonos csapatban leszünk Kimivel, vagy Fernandóval" - nyilatkozta. "Mindig szeretnéd a legerősebb ellenfeleket legyőzni, így nem aggódom."

Vettel karakterét értékelve 1996 világbajnoka, Damon Hill elmondta, a német nem olyan jó, mint honfitársa, mentora és barátja, Michael Schumacher.

"Ez teszi a Formula-1-et érdekessé. Vettel egy taknyos kölyök, nagy leszántsággal, úgy tűnik, hogy számára a pálya jelenti a játszóteret."

Hill szerint azonban Vettel sokkal keményebb küzdelemre számíthat, miután 2013 második felében domináns teljesítményt nyújtva zsinórban kilenc versenyt nyert.

"A világbajnokság valószínűleg szorosabb lesz. Megjósolhatatlan a helyzet, mivel a szezon utolsó versenyén dupla pontokat osztanak."

Többek szerint Vettel dominanciája motiválta Bernie Ecclestone-t, hogy bevezesse a duplapont rendszert.

"Ez izgalmasabbá teszi a dolgokat" - tette hozzá Hill. "Sokak szerint ez a szabály hülyeség, de miért ne lenne jó ötlet? Talán még nagyszerű is."

Nem meglepő módon Vettel kritikával illette a duplapont rendszert, mivel véleménye szerint ez büntetés a domináns pilóták számára.

"Azt mondtam neki, 'nem lehetünk biztosak abban, hogy könnyű éved lesz'. A pontrendszerrel pedig senkinek semmi problémája." - mondta el Ecclestone.

Ecclestone szerint különösen a rajongóknak és a médiának jó ez.

"A sajtó és a tévé számára lesz beszédtéma. A duplapontok azt jelentik, a bajnokság később ér véget. A többi pilótának is lesz esélye" - közölte Christian Sylt.

Ecclestone elmondta, senki, még az erős Ferrari sem vétózhatja meg a szabályváltozást, mivel azt a Motorsport Világtanács már jóváhagyta.

"Ez van. Ez a szabály és tetszik vagy nem, nem lehet változtatni rajta" - mondta el Räikkönen.

Belépés