Rally hírek - 17 WRC lesz a Svéd Rallyn

Készült: 2014.január.20 13:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - 17 WRC lesz a Svéd Rallyn
A Monte-Carlo Rallyhoz képest három WRC-vel több lesz a Rally VB következő, svéd versenyén február 5-8 között. A WRC2 mezőnye is megduplázódik.
Népes mezőny lesz a WRC-s mezőnyben Svédországban. A Volkswagen csapata nem változik, ahogy az M-Sport és a Citroen csapata sem a Montéhoz képest, azonban a Hyundai Thierry Neuville mellett Juho Hanninent indítja.

A privát versenyzők között ott találjuk Robert Kubicát, Ott Tanakot, Michal Solowowot, Pontus Tidemandot, Henning Solberget, Craig Breent, Martin Prokopot egy-egy Ford Fiesta WRC-vel, míg Khalid Al Qassimi Citroen DS3 WRC-vel indul.

A WRC2 mezőnyében a Monte után elindul a svéd havas pályákon Yuriy Protasov, Lorenzo Bertelli, Jourdan Serderidis, Max Rendina. Hozzájuk csatlakozik a tavaly svéd WRC2-es győztes Yazeed Al Rajhi, valamint Jari Ketomaa, Valeriy Gorban, Karl Kruuda és a tavaly a Junior WRC-ben vitézkedő Fredrik Ahlin is.

A többi versenyzők között elindul a korábbi gyári Mitsubishi pilóta, Kristian Sohlberg, de Martin Koci is ott lesz egy Citroennel.

Svéd nevezések

Belépés