• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally összefoglaló: RK M-Sport WRT

Rally hírek - Monte-Carlo Rally összefoglaló: RK M-Sport WRT

Készült: 2014.január.20 11:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally összefoglaló: RK M-Sport WRT
Nehéz lenne nehezebb versenyt találni egy új autóval való debütálásra, mint a Monte-Carlo Rallyt. Azonban ez nem akadályozta Robert Kubicát és Maciej Szczepaniak-t, hogy méltó képen letegye névjegyét a legjobb versenyzők között.
1. nap - Kubica megmutatta mire képes

Miután az élen is állt, az első nap után a harmadik helyen állt a lengyel páros, ami kitűnő eredmény.
Kubica két leggyorsabb idővel kezdte a Montét és 36.8 másodperc előnyt autózott ki a VB címvédő Sebastien Ogier előtt. Azonban a harmadik szakaszon a lengyel páros is a kiszámíthatatlan időjárás áldozata lett. A havas pályán nem lehetett szuperlágy gumikkal a megfelelő tempóban menni, így Kubica a negyedik helyre esett vissza.
Délután az ex-Forma 1-es pilóta vissza kapaszkodott a dobogóra és harmadik helyen fejezte be a napot.
 
A változó időjárás miatt még semmi sem dőlt el, a Montén a második és harmadik napon bármi megtörténhet.
 
“Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel. A szezon előtt a célom egy szakasz győzelem volt, ám ezt egyből sikerült felülmúlni. Még mindig hosszú a verseny és sokat kell tanulnom, de azt hiszem ma nem mentünk rosszul. Persze ha valaki vezet két szakasz után, majd a harmadikon a hó miatt visszaesik mindig nagyon rossz, de ez a realitás. Ha valaki azt mondta volna a verseny előtt, hogy harmadik leszek az első nap után, kérdés nélkül elfogadtam volna. Majdnem havas gumit vittünk magunkkal ma reggel, de nem számítottam hóra, ahogy még sokan. Sajnos nem volt jó érzés. Holnap nagyon nehéz, talán a verseny legnehezebb napja lesz, de ha úton maradunk, nem lehet gond.”-mondta Kubica.
 
“Robert mindenkit meggyőzött az első két szakaszon arról, hogy nagyon gyors. Nagyon sajnáltam, amikor kiderült, hogy a harmadik szakaszon sok időt veszít majd. Nagyon jól ráérzett, hogy nem tehet sok mindent és nyugodtan ment végig a pályán. Délután tudott gyorsulni és nagyszerű helyzetből várhatja a folytatást.”-mondta Malcolm Wilson csapatfőnök.
 
2. nap - Kubica megmutatta gyorsaságát, de a Monte visszavágott
A Monte-Carlo Rally kiszámíthatatlanságáról híres, ám Kubica már nem tanulhat tovább a legnehezebb versenyen, miután a 9. szakaszon balesetet szenvedett.
A mai napot a harmadik helyről kezdhette Kubica és minden esélye meg volt, hogy megtartsa pozícióját.
 
A verseny 9. szakaszán azonban nekicsúszott egy hídkorlátnak a lengyel versenyző, onnan pedig egy árokba esett, ahonnan lehetetlen volt visszajönni. 
Mivel A Monte-Carlo Rallyn nem alkalmazzák a WRC2 szabályt Kubica már nem tud visszállni, azonban rengeteget tanulva tapasztaltabban fog rajthoz állni Svédországban.
 
“Hirtelen nem volt tapadásunk. Tudtuk, hogy néhol jeges lehet az út, de rosszul ítéltük meg, hogy mennyit változhat a pálya. A baleset előtt jól tapadt a pálya, azonban ott nem tudtunk befordulni és egyenesen egy hídnak hajtottunk. Ez számunkra a verseny végét jelentette.”-mondta csalódottan Kubica.
 
“Megtudom érteni, hogy Robert ma este nem túl nyugodt. Beszéltem vele, és úgy érzi, hogy cserben hagyta a csapatot, de nem így van. Nagyon örülünk a versenyen mutatott teljesítményének és maximálisan mögötte állunk.”-mondta Malcolm Wilson csapatfőnök.
 

Belépés