• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Dakar: Roma első győzelme az autósoknál, Coma negyedik győzelme a motorosoknál

Rally hírek - Dakar: Roma első győzelme az autósoknál, Coma negyedik győzelme a motorosoknál

Készült: 2014.január.19 14:03 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Dakar: Roma első győzelme az autósoknál, Coma negyedik győzelme a motorosoknál
A legkeményebb Dakar ért véget tegnap, ugyanis mindössze 204 jármű ért célba. A legnépszerűbb kategóriákban spanyol győzelem született, hiszen a motoros mezőnyben Marc Coma, míg az autósoknál Nani Roma lett a leggyorsabb. A motorosoknál ráadásul Jordi Viladoms lett a második, így kettős katalán siker született.
A motorosoknál Coma és Viladoms mögött a francia Olivier Pain végzett a harmadik helyen. Cyril Despres címvédőként indulhatott idén, ám új motorjával, a Yamahával igen sokat küzdött ezúttal és végül a negyedik helyen ért célba.
A mezőny egyetlen magyar versenyzője, Dési János az 54. helyen ért célba.

Az autósoknál Nani Roma 10 évvel azután tudott nyerni, hogy megnyerte a motorosok küzdelmét. A spanyol versenyző az utolsó szakaszon 26 másodperces hátrányból indult, csapattársa, a címvédő Stephane Peterhansel mögött, ám az utolsó szakaszon nem adott esélyt Mr. Dakarnak. A kategória harmadik helyén a katari Nasser Al Attiyah végzett, így téve teljessé a MIni fölényt az idei versenyen is.
Az autósok mezőnyében is érdekelve volt egy magyar egység, a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós trió a 47. helyet szerezte meg.

A quadosoknál cheli győzelem született Ignacio Casale jóvoltából. Mögötte a lengyel Rafal Sonik és a holland színekben induló Sebastian Husseini fért fel a dobogóra.

A kamionosoknál bár Gerard de Rooy sokáig vezetett, végül nem tudott ellenállni Andrey Karginov támadásának és idén is Kamaz versenyző nyert. A harmadik helyet a címvédő Eduard Nikolaev szerezte meg szintén Kamazzal.

Eredményeket a Rallyhungary.hu közösségi oldalán lehet megtekinteni.

Belépés