• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Sebastien Ogier győzelemmel kezdte az évet

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Sebastien Ogier győzelemmel kezdte az évet

Készült: 2014.január.18 22:15 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Sebastien Ogier győzelemmel kezdte az évet
Ma este két gyorsasági szakasszal ért volna véget a WRc idei első futama Monte-Carloban, ám Melicharek balesete és a rengeteg hó miatt a Col de Turinit érintő szakaszt végül törölni kellett. A Power Stage-n Latvala, míg a versenyen Ogier lett a győztes.
A verseny 14. szakasza kaotikusan is indult már, hiszen a dupla nullás autó nem ért végig a pályán, így csúsztatni kellett a rajtoltatást.

Gilles Panizzi utolsó előfutóként teljesítette a 23.4 km-t, a célban elmondta, hogy nagyon sok hó van a pályán. A Col de Turinin csak az úton 20 cm-s a hó vastagsága.

Késve, de elrajtolt elsőként Jaroslav Melicharek, ám a Turini előtt mintegy 1 km-rel árokba csúszott és a mögötte jövők nem tudtak mellette elmenni. Végül törölték ezt a szakaszt, így egyetlen, a Power Stage szakasz választotta el már csak a világbajnok Sebastien Ogier-t a győzelemtől.

A bónusz pontokat adó szakaszon végül Jari-Matti Latvala ért végig a leggyorsabban, annak ellenére, hogy az úton inkább csónakkal kellett volna végig menni, akkora víz mennyiség árasztotta el.
A második leggyorsabb Ogier lett, mindössze 3 tizedmásodperccel elmaradva csapattársától, a harmadik pedig Kris Meeke.

A versenyt végül a Volkswagen versenyzője, Ogier 1:18.9 perces előnnyel nyerte a privát Forddal induló Bryan Bouffier előtt, tehát kettős francia siker született a hercegség versenyén.

Kris Meeke a harmadik helyre hozta be a Citroent, így első dobogós helyezését érte el a WRC-ben, csakúgy, mint Bouffier. A negyedik helyen Mads Östberg végzett, akit Latvala követett.

A hatodik helyet végül Elfyn Evans könyvelheti el, miután csapattársa, Mikko Hirvonen generátor hiba miatt nem ért végig a pályán.

A WRC2-ben végül Yuriy Protasové lett a győzelem Lorenzo Bertelli és Robert Barrable előtt. A WRC3-ban egyedüliként indulva Quentin Gilberté lett az első hely.

A WRC legközelebbi versenye három hét múlva a Svéd Rally lesz.

Eredmények

Belépés