MotoGP Hírek - Lorenzo: „Az álmom, hogy Yamaha-pilótaként vonuljak vissza”

Készült: 2014.január.18 13:27 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A Yamaha tegnap Jakartában leplezte le idei motorfestését, s a rendezvényen immár maga Jorge Lorenzo is kategorikusan cáfolta, hogy lenne előszerződése a Ducati gyári csapatával. A spanyol motoros az előttünk álló szezonnal kapcsolatban elmondta, hogy rögtön az elejétől szeretne dobogóra állni, s a célja természetesen a világbajnoki cím visszaszerzése.
Jorge Lorenzóval kapcsolatban néhány napja merült fel a pletyka, miszerint már aláírt egy előzetes megállapodást a Ducati gyári csapatával 2015-re, ám ezt később mind a bolognaiak, mind a Yamaha részéről Lin Jarvis is cáfolta. Tegnap a hangvillások jakartai csapatbemutatóján aztán maga az érintett is igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba: „Ha gyors vagy és versenyeket nyersz, minden gyártó szeretne megszerezni, ez normális” – idézi a kétszeres MotoGP-világbajnok szavait a crash.net. „Tisztáznom kell, hogy semmi valóságalapja nincs az olyan pletykáknak, amelyek szerint szerződésben állok egy másik gyártóval, s szeretném minél előbb megkezdeni a tárgyalásokat a jövőmről a Yamahával. Az álmom, hogy a pályafutásom végén Yamaha-pilótaként vonuljak vissza. Ha a motorunk még jobb lesz idén, akkor ez mind egyszerűbb lesz!” – helyezett azért finoman nyomást csapatára a tavalyi ezüstérmes, miszerint jobb géppel kell előállniuk, mint 2013-ban, amellyel végül négy ponttal lemaradtak az összetett elsőségről.

Az új motor, amellyel Lorenzo célja visszaszerezni a vb-címet Marc Marqueztől és a Hondától

Lorenzo természetesen nem csak erről beszélt Jakartában, hanem az új motorról és a 2014-es évaddal kapcsolatos várakozásairól is: „Nagyon szeretem az új motort, nagyon csinos és elegáns a több fehérnek köszönhetően. Ugyanakkor ez nem csak a szín miatt van: már alig várom, hogy lássam Sepangban, mi rejtőzik a motorban! Az elvárásaim nagyon magasak ezzel a szezonnal kapcsolatban. Idén télen volt egy operációm, amely során kivették a fémlemezeket a vállamból, így kicsit könnyebb lettem, ugyanakkor egy kicsit kövérebb is vagyok így karácsony után! Keményen edzek, hogy leadjak néhány kilót, és megpróbálom ugyanolyan jól kezdeni az évet, mint tavaly, s azonnal ott lenni a dobogón. Fontos lesz pontokat szerezni és önbizalmat gyűjteni, hogy lendületben maradjunk az idény során. A riválisaink kemények lesznek, de úgy gondolom, ha fejlődünk néhány területen, akkor jó esélyünk lesz, hogy újra megnyerjük a vb-címet” – mondta ki a nyilvánvaló célkitűzést a spanyol versenyző.

Belépés