• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Február elsejével lemondott az MNASZ elnöksége

Rally hírek - Február elsejével lemondott az MNASZ elnöksége

Készült: 2014.január.18 08:22 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Noha az elmúlt évek sikerei nem ezt vetítették előre, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége a mai ülésén úgy döntött, hogy Gyulay Zsolt elnököt követve február elsejétől lemond a posztjáról, egyedül az általános alelnök, Móczár Péter maradt a helyén. 
 
„Úgy éreztem, hogy eljött az a lélektani határ, amikor egyszerűen muszáj lépni valamilyen 
irányba. Sajnos a nemrégen megtartott közgyűlésen a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem  választotta meg a megosztott tagság a további működéshez elengedhetetlenül fontos  sportszakmai alelnököt. A mostani elnökségi ülésen úgy döntöttem, hogy lemondok az elnöki  tisztségemről, és Móczár Péter általános alelnökön kívül valamennyi elnökségi tag hasonló  döntésre jutott” – fogalmazott Gyulay Zsolt. 
A sportvezető irányítása alatt az MNASZ és a magyar autósport rendkívül eredményes három  évet tudhat maga mögött. Korábban sosem volt ennyi nemzetközi verseny hazánkban, és  2014-től például olyan sorozat egyik állomását rendezik meg a Hungaroringen, mint a német  DTM túraautó-bajnokság, 2021-ig meghosszabbították a Formula 1-es Magyar Nagydíj  szerződését. Ebben az időszakban a versenyzők is remekeltek: Kárai Tamás és Szabó Krisztián  Európa-bajnok lett autocrossban, Michelisz Norbert megszerezte a WTCC privát világbajnoki  címét, Bessenyey Zoltán és Nyírfás Yulianna páros szintén Európa-bajnok lett rallye-ban, míg  a kamionos Európa-bajnokságon Kiss Norbert és Major Benedek sorra aratta a futamgyőzelmeket. Ugyanakkor a magyar szakemberek és sportbírók egyre komolyabb  feladatokat kaptak világszerte. 2012 decemberében megrendeztük a Közép-Európai Zóna  díjkiosztót, és két alkalommal is vendégünk volt Jean Todt, az FIA elnöke. 
„A lelkiismeretünk teljesen nyugodt, hiszen konszolidáltuk a szövetség anyagi helyzetét, és bátran kijelenthetem, hogy jelenleg anyagilag az egyik legstabilabb szövetség az MNASZ, és  az idei szezonra teljes mértékben rendelkezésre állnak a szövetség működéséhez szükséges  pénzügyi források. Nem véletlenül mondtam korábban, hogy az elért eredmények alapján  2013 a magyar autósport éve! A mostani elnökségi ülésen minden olyan döntést  meghoztunk, ami a további működéshez szükséges. Egy biztos, ha ez a lépés kell ahhoz, hogy  a magyar autósport további eredményes éveket tudjon maga mögött, mi nem szeretnénk a  változásoknak ellenállni” – közölte az MNASZ elnöke. 
Az elnökség az új, rendkívüli közgyűlést február 21-re hívta össze.

Belépés