• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Ogier kihasználta riválisai problémáit és az élre állt

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Ogier kihasználta riválisai problémáit és az élre állt

Készült: 2014.január.17 15:40 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Ogier kihasználta riválisai problémáit és az élre állt
Ogier mindkét délutáni gyorsaságit megnyerve az élre állt a Monte-Carlo Rally második napján. Az eddigi éllovas Bouffier árkot járt, Kubica pedig balesetezett. Nem volt eseménytelen a délután sem.
A 9. szakaszon (49.03 km) Sebastien Ogier szárnyalt míg legnagyobb riválisai szenvedtek. Ogier simán, 22.8 másodperc előnnyel nyerte a szakaszt Mads Östberg előtt, míg Bryan Bouffier árokba csúszott és 47 másodperc mellett az első helyét is elvesztette. Jari-Matti Latvala defektet szedett össze, 3 percet kapott csapattársától.
Az élre Ogier került, Bouffier 11, Kris Meeke 64 másodperces hátrányban volt. Robert Kubica dobogós álmai is ezen a szakaszon szálltak el, a lengyel eddigi kiváló versenyének baleset vetett véget.

A 10. szakaszt is Ogier nyerte és megduplázta előnyét Bouffier előtt, míg Meeke már Bouffiertól is egy percnél nagyobb távolságra van. Ostberg feljött a negyedik helyre. Az ötödik helyért nagy csata dúl Elfyn Evans, Jari-Matti Latvala és Mikko Hirvonen között. Latvala a 9. szakaszon defekt miatt 8. helyre csúszott, míg Andreas Mikkelsen a hatodik helyre lépett fel, kihasználva, hogy az M-Sport versenyzői elgumizták magukat.
A 10. szakaszon azonban Mikkelsen lecsúszott az útról és visszacsúszott a nyolcadik helyre, csaknem 5 percet vesztve.

Este már csak egy 20 km-es szakaszt kell a mezőnynek abszolválni, ám a sötét és a hülő levegő miatt akár érdekes is lehet ez a szakasz.

A WRC2-ben továbbra is Yuriy Protasov vezet Armin Kremer és Robert Barrable előtt, míg Lorenzo Bertelli defekt miatt a negyedik helyre csúszott. Érdekesség, hogy ma már Protasov és Kremer is kapott egy-egy defektet.

Élő eredmények

Belépés