MotoGP Hírek - Jorge Lorenzo is fejest ugrana a Ducatis kalandba?

Készült: 2014.január.17 08:30 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Az Onda Cero értesülései szerint: igen! A spanyol rádióadó a mai napon arról számolt be hallgatóinak, értesülései szerint 2015-ben Jorge Lorenzo elhagyhatja a Yamahát a Ducati, és nem mellékesen a 15 millió eurós éves fizetés kedvéért. Állítólag egy előzetes szóbeli megállapodásra a mallorcai már igent is mondott.
Szögezzük le, ez a hír egyelőre erősen a pletyka szintet képviseli. Ami tény, az az, hogy az idei év végén többek között Jorge Lorenzónak, Valentino Rossinak, Marc Marqueznek, Dani Pedrosának és Andrea Doviziosónak is lejár a szerződése, így jókora népvándorlás várható a téli átigazolási szezonban az egyes csapatok és pilóták között.

Lorenzót ismerjük, az egyik legjobb pilóta a világon, így nem kell különösebben meglepődni azon, hogy a Honda után most a Ducatival is szóba hozták. Elvégre, miért ne?! Ugyanakkor a mondás úgy tartja: „Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél”, és annak idején Rossi, vagy, hogy egy közelebbi példát említsünk: Cal Crutchlow Ducatihoz szerződését is értetlenkedve fogadták sokan. De hát egyrészről van az a pénz, másrészről ezen a szinten már egyik srác sem szívbajos – mindannyian szeretik a kihívásokat, és mindannyian meg vannak róla győződve, hogy ők a világ legjobb versenyzői.

Ha pedig így van, akkor Lorenzo számára miért lenne szempont az, hogy Marco Melandritól kezdve Nicky Haydenön és Valentino Rossin át egy sor klasszis pilótának tört bele a bicskája a Ducatiba az utóbbi években? Annak, aki úgy gondolja, hogy ő a legjobb, ez nem mérvadó információ. Az, hogy nekik nem ment, nem jelenti azt, hogy neki sem fog. Ha meg mégis sikerül… Akkor minden az ő sikerétől lenne hangos! Casey Stoner 2007-es világbajnoki címe óta senki sem tudott tartós sikereket elérni a Desmosedici nyergében, és ez egy olyan kérdés, ami azóta is szünet nélkül foglalkoztatja és lázban tartja a sportág szurkolóit. És vélhetően ugyanígy a pilótákat is. A Ducatit visszavezetni a siker útjára – ez pillanatnyilag a létező legnagyobb kihívás a MotoGP-ben. Nagy bajnokokat megillető feladat…

2015-ig mindenesetre még sok víz lefolyik a Dunán, és ha idén a Yamaha nyerő motort rak Lorenzo alá, akkor valljuk meg, bolond lenne a mallorcai váltani. Ami biztos, hogy újabb rendkívül izgalmas szezon elé nézünk, és kezdjünk hozzászokni a gondolathoz, hogy vélhetően az egész szezont végigkísérik majd az ehhez a mostanihoz hasonló találgatások: ki hol fogja folytatni 2015-ben. Ez még különlegesebbé és egyedibbé teszi majd az idei MotoGP-szezon alakulását és történéseit – jövőre teljesen újraosztják a lapokat, és nagyrészt az idei teljesítmény döntheti el, hogy ki milyen leosztást kap az új pakliból!

Belépés