• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Bouffier vezet az első nap után

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Bouffier vezet az első nap után

Készült: 2014.január.16 17:20 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Bouffier vezet az első nap után
A Volkswagen Motorsport versenyzői délutánra össze kapták magukat és mindhárom gyorsaságit megnyerték versenyzőik. Ez azonban a felzárkózáshoz volt csak elég, a napot ugyanis Bryan Bouuffier zárta az élen Kris Meeke és Robert Kubica előtt. A Hyundai viszont csak öt szakaszig örülhetett.
A délelőtti drámák meghozták az eredmény, délutánra már okosabban választottak gumikat a versenyzők. Ezt a legjobban Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala tették, hiszen a negyedik gyorsaságit Latvala, míg a másik kettőt Ogier nyerte és jelentősen előre léptek.

A napot Bryan Bouffier, a verseny 2011-es győztese zárta azonban az élen, aki bár délután kevésbé volt gyors, közvetlen üldözőivel szemben viszont növelte előnyét és végül 38.8 másodperccel megelőzve Kris Meeke-t várhatja a holnapi maratoni napot az élről.

Kris Meeke bár az első délutáni szakaszon elvesztette a második helyet, a nap végére visszatudott zárkózni déli pozíciójába.

A harmadik helyen Robert Kubica zárt, aki előbb a negyedik helyről a másodikra lépett, ám végül nem tudta maga mögött tartani Meeke-t.

Dani Sordo bár a harmadik helyet okosan tartotta, az utolsó gyorsaságin már nem tudott elindulni a Hyundai ugyanis erejét vesztve megállt. A Hyundai mindkét versenyzője búcsúzott tehát ma, Thierry Neuville már az első szakaszon balesetezett.

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier két szakasz győzelmének is köszönhetően a negyedik helyre jött fel, hátránya 47 másodperc, ami nem tűnik ledolgozhatatlannak.

A WRC2-ben Yuriy Protasov vezet Armin Kremer (+36.1) és Lorenzo Bertelli (+2:00.0) előtt.

Holnap öt gyorsasági vár a mezőnyre, ám a pénteki lesz a verseny leghosszabb napja.

Élő eredmények és további program

Belépés