• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Drámák és Bouffier vezetés a délelőtti szakaszok után

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Drámák és Bouffier vezetés a délelőtti szakaszok után

Készült: 2014.január.16 11:30 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally: Drámák és Bouffier vezetés a délelőtti szakaszok után
Változatos versenyre és drámákra lehetett számítani a Monte-Carlo Rallyn, de hogy már az első három gyorsaságin ennyi minden történik, talán senki sem számított! Robert Kubica nagyon jól kezdett, ám az ebédet Bryan Bouffier fogyaszthatja el az élen. Ezúttal sem jár sok szerencsével Thierry Neuville. Sebastien Ogier nagy hátrányban már három szakasz után!
SS1-Dráma már az első szakaszon
Valószínűleg Thierry Neuville ennél hosszabb napra számított az első napon, hiszen a belga még az első szakaszon sem ért végig baleset miatt. Neuville gyorsabban kezdett, mint az elsőként induló Ogier, ám a versenye csupán hat kilométerig tartott. Thierry és navigátora jól van, de el kell könyvelniük, hogy harmadik Montéjukon sem terem számukra sok babér.

Ogier szuper lágy gumikkal indult és nagyon sok időt veszített, ráadásul autóját falnak ütötte.

A leggyorsabb talán nem is olyan nagy meglepetésre Robert Kubica volt, a második Bryan Bouffier 14.3, míg Ogier 19.1 másodpercet kapott a lengyel versenyzőtől.

SS2 - Ismét Kubica!
Kevésbé volt télies szakasz a verseny második gyorsaságija, így annyi dráma nem történt.
Kubica ismét a leggyorsabb volt, mögötte Latvala 4.6 másodpercet kapott, míg összetettben Kubica előnye 36 másodperc volt Ogier előtt.
Bryan Bouffier ezúttal időt veszített és a negyedik helyre csúszott. Kris Meeke harmadik idejével felzárkózott a harmadik helyre

Nem indult viszont a szakaszon Martin Prokop, műszaki hiba miatt.

SS3 - Teljesen felborult a papírforma
A szakaszon az döntött jól, aki téli gumikkal indult, úgy, mint Bouffier. A 2011-es Monte győztese ugyanis a leggyorsabb tudott lenni, mögötte Elfyn Evans csupán fél másodperccel ment rosszabb időt.  Sordo és Meeke is nagyon jól gumizott, aminek köszönhetően a britt Citroen pilóta a második, míg a Hyundai spanyol versenyzője a harmadik helyre lépett előre.
Nagyon rosszul döntött viszont Kubica, aki a negyedik helyre csúszott vissza, sokat vesztett Ogier is, aki jelenleg csak a hetedik.

Délután fél kettőtől következik a második kör, talán még nagyobb fordulatokkal.

Eredmények és képek

Belépés