• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Dakar: Több baleset és nyíltá vált csata a leghosszabb szakaszon

Rally hírek - Dakar: Több baleset és nyíltá vált csata a leghosszabb szakaszon

Készült: 2014.január.15 21:20 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Dakar: Több baleset és nyíltá vált csata a leghosszabb szakaszon
A Dakar 10. szakasza, Iquique és Antofagasta között nem kevesebb, mint 631 kilométeres volt. A mai versenyt több baleset is borzolta, miközben az autósoknál teljesen nyílt lett a csata az utolsó három szakasz előtt.
A motorosok között nagyobb változás ezúttal sem történt. Joan Barreda Bort bár 11 perccel gyorsabb volt Marc Cománál, ám az összetettben Coma előnye még mindig 44 perc. Kettejükre ha nagyobb problémával nbem fognak találkozni, nem lehet más veszélyes, hiszen a harmadik helyen álló Jordi Viladoms 2 órás hátrányban van.
A kétkerekesek mezőnyéhez fűződik az egyik baleset, Jeremias Israel Esquerre ugyanis a mért szakaszt ketté válsztó összekötőn balesetet szenvedett, egy helyi lakos autójával ütközött. Szerencsére nagyobb baj nélkül megúszta Esquerre, de a versenyből kikellett állnia.

Az autósoknál Nasser Al Attiyah (képünkön) volt a leggyorsabb és fellépett az összetett harmadik helyére. A katari versenyző mögött a címvédő Stephane Peterhansel következett, aki újabbb 10 percet dolgozott le Nani Romával szemben és már csak 2 perccel szorul az éllovas csapattársa mögé.
A nap másik nagy balesete az autós mezőnyben történt, a kétszeres rally világbajnok és a 2010-es Dakar győztese, Carlos Sainz szenvedte el és a nyolcadik helyről kiesett.

A napi eredményeket a Rallyhungary.hu közösségi oldalán lehet megtalálni.

Belépés