Motocross Hírek - Kruss:

Készült: 2014.január.15 12:35 Készítette: Kategória: Motoros Hírek, Motocross hírek Forrás http://mxonline.hu/kruss_hihetetlen_erzes_volt

Motocross Hírek - Kruss:
Kruss Karesz első magyar bajnoki címét ünnepelhette 2013-ban. Az MX2 II. osztály királyának volt a legküzdelmesebb szezonja az aktuális bajnokok közül. UMX2-ben ugyan elvérzett, de MX2 II. osztályban az utolsó fordulón biztosította be az 1-es rajtszámot. Ilyen volt neki belülről a tavalyi év.
UMX2 Bugyi: Nagyon vártam már ezt a versenyt, mert a sok kondi edzés, téli alapozás motorral, bíztam benen, hogy meghozza az eredményét. Jól is indult a hétvége az időmérőn top 3-ba voltam. Első futamba egy kevésbé jó rajt után kezdtem meg a felzárkózást és meg tudtam nyerni az első futamot. A második futamban elsőként fordultam az első kanyarba és rajt-cél győzelemmel zártam a hétvégét. Ez volt életem első olyan versenye amin mindkettő futamot megnyertem. Nyársapát: Első futamban egy rossz rajt után fogat összeszorítva küzdöttem fel magamat a 2. helyre ráadásul leszakadt a roll-off a szemüvegről, így nem volt egyszerű menet. A második futamban egy ismételten kevésbé jó rajtot követően csak a második helyig tudtam felküzdeni magamat. Gyula: a kedvenc pályáim közé tartozik, jól elő volt készítve, minden adott volt egy jó versenyhez. Az időmérőt sikerült megnyernem. Az első futamba egy rosszul sikerült rajt után kezdtem meg a felzárkózást, ami egész jól sikerült, hiszen a kockás zászló engem intett le elsőként. A második futamban egy közepes rajt után csak a második helyig jutottam, bevallom kicsit el is fáradtam az első futamban lévő nagy hajtás miatt.
Motocross Hírek - Kruss:
Kiskunlacháza: Nagyon vártam ezt a versenyt, elég sokat motoroztam itt az évek folyamán. Az edzéseken nagyon tetszett a pálya igaz az időmérőn volt két bukás, emiatt kétszer megállították az időmérőt és nem tudtam jobb időt futni, de így is top 5 be voltam. Az első futamba rendesen beöntötték a pályát és egy rossz start után csak az 5. helyig tudtam felzárkózni. A második futamban egy jobb rajtot követően a 3. helyen mentem, nem tudom miért, de nem tudtam lazán összeszedetten menni és csúsztam vissza, majd egy dupla ugrón átfordultam és a középmezőnyben értem célba. Itt volt egy mélypont a szezonomban, kiestem a ritmusból. Édesanyám és Édesapám mindig mellettem voltak és persze edzőm Ifj. Borka János, akik nélkül ebből a mélypontból nem tudtam volna kikerülni. Hódmezővásárhely: Egy hosszabb szünet után Hódmezővásárhelyen folytatódott a bajnokság, ahol igaz kevesen indultunk, de a kemény UMX2 mag ott volt. A pálya kiváló állapotban volt egész nap. Az első futamba 3-nak rajtoltam és 2. körben estem egyet a mezőny végéről kezdtem meg a felzárkózást, kemény hajtás után feltudtam jönni az 5. helyre. A második futamba másodiknak rajtoltam és a futam elejétől a végéig Császár Tamással harcoltunk keményen, egymás alá fordultunk oda-vissza, végül az utolsó körben ő volt elől, így a második helyen értem célba. Pannonhalma: Úgy érkeztünk Pannonhalmára hogy még volt esélyem a bajnoki címre, viszont a verseny előtt másfél héttel kiugrott a jobb vállam. Az időmérő edzésen top 3-ba voltam. Vártam a versenyt ott viszont fájt még a vállam a nagy terhelés miatt, így sajnos csak 3. Lettem a Junior Bajnokságban év végén. MX2 II. osztály Tápióbicske: Jól indult a nap tökéletesen előkészítet pálya és szép idő. Aztán hírtelen fordult a kocka leszakadt az ég és egy jetski pályává változott az első futamra a pálya. Egy jó rajt után nyertem az első futamot nagyon nagy élmény volt ilyen körülmények között még soha nem motoroztam. Azt hiszem ezt a győzelmet sose felejtem el!! Hódmezővásárhely: Ismét egy eső áztatta nap. Számomra jól indult a nap az első futamban nyertem kategóriámat. A második futamban egy rossz rajt után csak a második helyig sikerült feljönnöm. Ács: Az első futam után egy jó rajt után 2. helyen haladtam kategóriámba és a futam közepén szerencsétlenül egy nagy ugró keresztbe dobta a motort. Nagyot estem, 2 körig azt se tudtam merre vagyok, de folytattam a versenyt és 3. helyen értem célba. Kóka: Borzasztó hőség igazi nyári nap de így is kiváló volt a pálya az időmérőn 3. volt az időm kategóriámba . Az első futamba egy jó rajt után vezettem a kategóriámat de egy cseh sráccal elkezdtem harcolni és ezt kihasználva Rozgonyi Ákos eltudott kerülni így csak 2. lettem. A második futamban rossz start után csak a 2. helyig tudtam feljönni, a kövek teljesen szétverték a kezemet. Ebben az évben szerintem ez volt a legfárasztóbb verseny a nagy nyári hőség miatt is.
Nyáregyháza: Kedvenc pályáim közé tartozik, szerintem nagyon jó ugrókkal van tele, és jó a ritmusa is. Az időmérőn 2. időt futottam kategóriámban. Az első futamban egy közepes rajt után fel tudtam jönni az első helyre, és nyertem is ezt a futamot a kategóriámban. Második futamban egy rossz start után elkezdtem a felzárkózást de sajnos csak a 2. helyig tudtam feljönni, mert pont a futam végére értem be Rozgonyi Ákost, akit már nem tudtam megelőzni Nagykanizsa: 1 pont előnnyel érkeztem Nagykanizsára és nagyon izgatott voltam, mivel vezettem a bajnokságot. Az időmérő jól sikerült, jól éreztem a pályát Zsigovits Norbival és Rozgonyi Ákossal jót csatáztunk de Ákosnak az első futamban tönkre ment a motorja. Itt Norbi első, én pedig másodikként értem célba. Második futamban keményet harcoltunk Zsigovits Norbival de nem tudtam megelőzni, másodiknak értem be a célba, ami azt jelentette számomra, hogy 2013-ban MX2 II.osztályban Magyar Bajnok lettem. Hihetetlen érzés volt belülről, meg is hatódtam. Egy ilyen kemény küzdelmes év után nem volt egyszerű megnyerni ezt a bajnokságot! Nagyon Köszönöm ezt az évet: Szüleimnek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az eredmény, ők mindig mellettem vannak!!!! Ifj.Borka Jánosnak, aki nagyon sok energiát fektetett belém ebben az évben, és nem csak edzőként, hanem barátként is számíthattam rá. Fehér Gézának és csapatának MAMI Team Fehérnek: bármi kellett mindig mellettünk ált és segített!! Bajner Józsinak, hogy egész évben tökéletes volt a motorom, Gyurászik Lászlónak a komoly kondicionális felkészülésért. Nem utolsó sorban a barátaimnak, akik akkor is ott voltak amikor nem ment olyan jól és biztattak, segítettek amiben tudtak, Köszönöm mindenkinek aki szurkolt a 2013-as évben. Találkozunk 2014-ben!!!
Motocross Hírek - Kruss:

Belépés