• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally előzetes: Volkswagen Motorsport

Rally hírek - Monte-Carlo Rally előzetes: Volkswagen Motorsport

Készült: 2014.január.14 16:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally előzetes: Volkswagen Motorsport
A vadász, akire vadásznak. A Volkswagen szeretné megvédeni 2013-ban szerzett egyéni és csapat világbajnoki címét is,a rivális csapatok pedig szeretnék elhódítani a német csapattól. Sebastien Ogier és Julien Ingrassia először indul a Monte-Carlo Rallyn a bajnokság címvédőiként. Jari-Matti Latvala és Miikka Anttila tavaly komoly segítséget nyújtott a Volkswagen számára, hogy biztosítsa első csapat vb címét. Andreas Mikkelsen és Mikko Markkula számára nagy segítséget jelenthetnek csapattársaik a hétvégén.
"Először fog egyik autónkon az 1-es rajtszám szerepelni. Ez hatalmas megtiszteltetés számunkra. Azonban nem leszünk önelégültek az idén sem, különösen a Montén. A maximális koncentrációval állunk a versenynek és az évnek idén is. Tudjuk, könnyebb megnyerni a bajnokságot, mint megvédeni a címet. A Monte-Carlo Rally választ adhat arra, hol állunk a megerősödött riválisokkal szmben."-mondta Jost Capito, csapatfőnök.

Sebastien Ogier már nyert 2009-ben a Montén, csakúgy, mint Mikko Hirvonen vagy Bryan Bouffier, azonban ők S2000-es autókkal tudtak nyerni, még amikor IRC verseny volt a hercegségben. Hogy, milyen érzés lehet WRC-vel nyerni ezen a versenyen, arról csak Francois Delecour tudna mesélni.

2014-re eltörölték a kvalifikációt, helyette a bajnokság aktuális állása dönt a rajtsorrendről. Módosult a WRC2-es szabály is. Minden WRC futam rajtceremóniával kezdődik általában csütörtökön, a versenyek pedig vasárnap dél környékén érnek véget. A Power Stage mindig az adott verseny utolsó szakasza lesz. A Monte ezek a szabályok alól is kivétel, hiszen a verseny szombaton késő este ér véget.

Verseny előtti nyilatkozatok
Sebastien Ogier:
"természetesen a címvédés a célunk 2014-ben. Nehéz bajnoki címet szerezni, de nehezebb megvédeni. A többi csapat biztosan nagy nyomás alá helyez bennünket, de a 2013-as év után lelkesen vágunk neki az idei évnek. Az autónk idén megbízhatóbb lett. A Hyundai idei csatlakozása, még hevesebb csatákat vetít előre. Nagyon örülök, hogy idén Gap-ból, szülővárosomból indul a Monte. Ez mégnagyobb motivációt jelent arra, hogy megnyerjük a versenyt."

Jari-Matti Latvala: "Az idei évkezdés más, mint a tavalyi. Akkor az autó és a csapat is új volt számunkra. Azonban a Monte mindig nagy kihívást jelent, nagyon váratlan helyzetek jöhetnek elő, így a célom az első öt hely valamelyikének megszerzése lesz. Egy 30 km-es szakaszon itt lehet száraz és jeges is az út. Nagyon nehéz lesz a gumi választás."

Andreas Mikkelsen: "Fő célunk idén az első dobogós helyezés megszerzése lesz. Csupán másodszor fogok a Montén indulni, először, 2011-ben az első gyorsaságin kiestünk. Ennek ellenére nem tojásokon fogunk gurulni, de nagyon kockáztatni sem szeretnénk. Szeretnénk célba érni és pontokat szerezni."

Az idei verseny információi

Belépés