• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Monte-Carlo Rally előzetes: Citroen Racing

Rally hírek - Monte-Carlo Rally előzetes: Citroen Racing

Készült: 2014.január.14 15:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Monte-Carlo Rally előzetes: Citroen Racing
A francia Citroen Racing két új versenyzővel vág neki a 2014-es WRC-nek. Kris Meeke és Paul Nagle a 3-as, míg Mads Östberg és Jonas Andersson a 4-es Citroen DS3 WRC-vel lesz látható, elsőként a Monte-Carlo Rallyn.
A Monte-Carlos Rally nagyon híres változatos útviszonyairól, ami az enyhe Földközi-tengeri régiónak és a télies hegyekben kanyargózó pályáinak köszönhető.

A Citroen a Dél-Franciaországi útakon igyekezett felkészülni a versenyre.

"A tesztelés két szakaszban zajlott. Karácsony előtt a két versenyző páros két napos tesztet hajtott végre. Itt a cél az volt, hogy a párosok szokják az autót az egyszerű utakon. Néhány Nappal a verseny előtt már nehezebb dolguk volt a versenyzőknek. Ekkor szöges gumikon kellett száraz, és slick gumikon havas felületen vezetni. Ilyen körülmények könnyen előfordulhatnak a Monte-Carlo Rallyn."-számolt be Didier Clement, a DS3 WRC felkészítéséért felelős mérnök.

"Ezen a versenyen megkell találni a legjobb, vagy kevésbé rossz gumi választást. Nagy figyelmet kap az időjárás, mely során saját szakembereinket és a Meteo France adatait figyeljük. Ezek alapján adunk egy ötletet a versenyzőknek a gumi választásról, de az utolsó szó az övék."-tette hozzá Clement.

Kris Meeke korábban már ötször versenyzett a Montén, így az egyik legtapasztaltabb versenyző lesz a mezőnyben.

"A legjobb emlék 2005-höz kötődik. Akkor egy Citroen C2 S1600-al indultam a Junior WRC mezőnyében. Nehéz verseny volt, jeges, havas pályákkal. Nagyon jó emlék volt, hogy egy ilyen nehéz versenyt megtudtam nyerni. A tesztek során megismertem az autót igazán nehéz körülmények között is. Havas, jeges utakon nagyon fontos, hogy bizzál magadban és autódban. Sokat tanultam az autóról, kiványcsi vagyok milyen időjárás lesz a verseny alatt."-mondta Meeke.

Mads Östberg számára a 2013-as verseny volt a legemlékezetesebb, valamint a Col de Turini.

"Azt hittem sosem érek azon a pályán át, semmi tapadás nem volt. Nagyon izgultam akkor, célba érve csak a fejemet tudtam a kezembe tenni, annyira izgultam. A következő pillanatban mondták, én voltam a leggyorsabb azon a pályán. A tesztelés jól sikerült. A Citroen egy erős autó, nagyon erős motorral. Nagyon jó volt slick gumival menni havon, de inkább nagyon sok havat kérnék a versenyre."-mondta Östberg.

A verseny információ ITT tekinthető meg.

Belépés