• Autós Hírek
  • Drift Hírek - Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Drift Hírek - Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Készült: 2013.június.28 04:19 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Drift/Gymkhana hírek Forrás Drifting.hu

Drift Hírek - Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt
Szabó Szilárd "Édesapa" gőzerővel készül a július 6-án és 7-én Máriapócson megrendezésre kerülő Kihívás napjára. Szilárd a felkészülés alatt nem mástól kért tanácsot, mint Turán Fricitől, a Twist Turán Motorsport versenyzőjétől, aki mint kiderült maga is kedveli a driftet...

Magyarország legjobb drift pilótái a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság következő fordulójában a RabócsiRingen ismét összemérik tudásukat - többször is. Egyrészt megküzdenek egymással a "hagyományos" drift verseny keretei között, majd megvívhatnak azzal a versenytársukkal, akivel már nagyon régóta szeretnék összemérni tudásukat.

Szilárd komoly csata előtt áll, hiszen E500-as Mercedesével egy Ladával rajthoz álló görög fiú, Xenikos Nassosellen indul majd harcba. Többek között e csata kapcsán beszélgetett Szilárd Turán Fricivel a gumikról: "Szilárddal egyeztettünk az általuk használt gumik szélességéről és a hozzájuk tartozó nyomásértékekről. Épp azt nézegettük, hogy melyik gumi milyen módon kopik, mennyire terhelődnek a külső, belső oldalak, és hogy mennyire lehet ezt futómű-beállítással és különböző nyomásértékekkel kiküszöbölni."

 

 

Mint kiderült Turán Fricitől sem áll távol a drift, sőt... "A drift szerintem egy nagyon látványos sport, egy gyors ütemben fejlődő sportág. Nagyon sok előnye van, ami a ralihoz képest vonzóvá teszi. Kisebb büdzséből gazdálkodó sportolónak kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstolhasson az autósportba és rendezett, szabályozott körülmények között, zárt pályán autózhasson határon. Tőlem sem áll messze a drift, egyszer nagyon szívesen kipróbálnám."

Ha Fricit nem is, sok-sok profi pilótát és rengeteg Lada-funt láthatsz majd a máriapócsi "arénában".

 

 

Már július 6-án szombaton is érdemes ellátogatni Máriapócsra, hiszen az esti órákban zajlanak majd a Lada körversenyek és a drift street kategória döntői. Este 20 órától pedig indul a parti Dj-kel és sok-sok zenével.

Július 7-én vasárnap pedig amit garantálhatunk: fantasztikus környezetben megrendezett profi drift versenyt, sok-sok kihívásos futamot, Ladaracing-all-star-drift gálát, Lada szépségversenyt és drift taxit. Szép csokor, igaz?

… a jelszó továbbra is: Kilinccsel előre!

Belépés