• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Dakar: Spanyol sikerek az ötödik szakaszon

Rally hírek - Dakar: Spanyol sikerek az ötödik szakaszon

Készült: 2014.január.10 11:46 Készítette: Kategória: Rally Hírek Forrás http://rallyhungary.hu/2013

Rally hírek - Dakar: Spanyol sikerek az ötödik szakaszon
Marc Coma állt az élre a motorosok között az ötödik szakaszon, ami a kétkerekűek számára a nagy meleg miatt módosult. Az autósok között Roma több, mint félórás előnyre tett szert Chilecito és Tucumán között.
A verseny ötödik szakasza nagy nehézségeket okozott több esélyesnek is a motorosok között. Cyril Despres már a szakasz előtt nagy hátrányban volt, ezúttal viszont az összetett éléről induló Joan Barreda Bort is bajba került.
Nem küzdött gonddal viszont Marc Coma, aki a tavalyi versenyt kihagyta vállsérülés miatt. A spynaol versenyző megnyerte a szakaszt 12 perc előnnyel, összetettben pedig 41 perccel előzi meg Barreda Bort-ot.
Paulo Goncalves motorja kigyulladása után kiesett, Cyril Despres pedig eltévedt és motörja is túlmelegedett.
A szakasz második felét törölték, így Coma átvette a vezetést a motorok között Barreda Bort előtt, a harmadik helyen Francisco Lopez Contardo 53:41 perc, míg a negyedik Jordi Viladoms 58:58 perc hátrányban van. Cyril Despres valószínűleg lemondott az idei győzelemről a célba érve, hiszen csupán a 13. helyen áll, hátránya pedig 2:23:01 óra.

Az autók között Joan Nani Roma volt a leggyorsabb az autók számára nem módosított szakaszon megelőzve Giniel de Villierst (+4:20), valamint Robby Gordont (+20:12). Az élről Carlos Sainz indulhatott, ám már néhány kilométer után elektromos hiba miatt 65 percet vesztett és a hatodik helyig csúszott vissza.
Az összetett élére ismét Roma állt, mögötte Nasser Al Attiyah 26 perces, Orlando Terranova pedig 31 perces hátrányban van. Stephane Peterhansel a negyedik helyen 40 percnyi hátrányt szedett össze.

A magyarok közül a motorosoknál Dési János a 61. helyen, míg az autósoknál Sebestyén Sándorék az 53. helyen állnak.

Belépés