Salakmotor Hírek - A Grand Prix versenyzői is indulhatnak az Eb-n!

Készült: 2014.január.10 09:53 Készítette: Super User Írta: HBN-BN Kategória: Motoros Hírek, Salakmotor hírek Forrás www.haon.hu

Salakmotor Hírek - A Grand Prix versenyzői is indulhatnak az Eb-n!
Amint arról a Hajdú-bihari Napló korábban már beszámolt, a salakmotorozás nemzetközi világának hátterében óriási csatározás zajlik a Grand Prix és az egyéni Európa-bajnoki döntő (SEC) sorozatának promóterei között.
Tavaly megújult az egyéni kontinensbajnokság, a szériának új promótere lett, ami hatalmas változásokkal járt. A lengyel One Sport marketingcég irányításával a a négy fordulóból álló finálé nagy sikert aratott a szurkolók körében, amiben kiemelkedő szerepet játszottak a GP-ből is jól ismert vaspapucsosok, például Tomasz Gollob, Nicki Pedersen, Emil Szajfutgyinov, Tai Woffinden, Fredrik Lindgren és Martin Vaculik.

Az Eb-döntők igen látványos sikereit nem nézte jó szemmel a GP brit promótere (BSI Speedway), és „támadást” indított a szemükben konkurenciának számító SEC-esek ellen. Természetesen főként a lengyel sajtó foglalkozott kiemelt hírként a párviadalról, s volt amikor már-már elképesztő dolgokról írtak a polák újságírók. A Hajdú-bihari Napló ismét attól a szakembertől kért segítséget a tisztánlátáshoz, aki a lehető legközelebb van a „tűzhöz”, azaz Daragó Istvántól

Nincs változás


– A salakmotoros Grand Prix versenyzőinek a tavalyi egyéni Európa-bajnokság versenyein való szereplés feszültséget okozott a GP-sorozat promoterénél, s ezáltal az FIM, illetve az FIM Europe között.

Az FIM igénnyel lépett fel a FIM Europe felé, miszerint az idei szabályaiba foglalja bele a GP-versenyzők Eb indulásának tilalmát. Az FIM Europe Igazgató Tanácsa azonban az előzetes várakozásokkal ellentétben nem hozott döntést a szabályok ilyen változtatásáról, sőt az FIM sem rendelkezett reguláiban erről a témáról. Mivel nincsen a tárgyat illető szabályváltoztatás, és ezáltal korlátozás sem az FIM-nél, sem a FIM Europe-nál, jelen pillanatban az a jogi helyzet, hogy 2014-ben a Grand Prix-versenyzők szabadon indulhatnak a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság versenyein. Információim szerint többen ezt tervezik is.

A magam részéről azt remélem, hogy két – remélhetőleg sikeres – Európa-bajnoki döntő széria után nem a feszültségek további éleződését, hanem a felek józan helyzetfelismerésen alapuló korrekt magatartását tapasztalhatjuk – fogalmazott az FIM Europe Pályaverseny Bizottságának alelnöke, aki tagja a SEC négytagú bizottságának.


Világklasszisok Debrecenben


Az, hogy a szövetség nem korlátozza a Grand Prix-s versenyzők indulását az egyéni Európa-bajnokságon, kifejezetten jó hír a magyar szurkolók számára, hiszen június 8-án Debrecen ad otthont az Eb Challenge-nek, ami a fináléba jutás sorsáról dönt, így előre garantálható, igazi világsztárok érkeznek majd a Gázvezeték utcába.

Belépés