• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Új bajnokság indul a fiatalok részére a WRC futamain

Rally hírek - Új bajnokság indul a fiatalok részére a WRC futamain

Készült: 2014.január.09 12:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Új bajnokság indul a fiatalok részére a WRC futamain
A DMACK és az M-Sport idén új, költséghatékony bajnokságot indít a WRC szezonon belül. A DMACK Fiesta Cup bajnokság győztese 2015-ben teljes WRC2 szezont mehet egy R5-ös Forddal.
Az új bajnokságban Ford Fiesta R2-es autókkal lehet indulni a fiatal tehetségeknek. A bajnokság legalább öt európai WRC versenyen fog sorra kerülni, a gumikat a DMACK Tyres fogja szállítani.

A fiataloknak mindössze 99950 fontot kell előteremteni, ha részt szeretnének venni az új sorozatban.

A bajnokság első versenye Portugáliában lesz áprilisban, majd következik Lengyelország és Finnország, valamint Németország és Franciaország.

Az M-Sport korábban sikeresen bonyolította le a Junior WRC és WRC Academy bajnokságokat is. Elfyn Evans ebből a bajnokságból lépett előre egészen az M-Sport idei gyári csapatába.

A DMACK korábban létrehozta saját WRC2-es csapatát, melyben idén Ott Tanak és Jari Ketomaa Ford Fiesta R5-tel fognak indulni.

A jelentkező fiatalok részletekért és jelentkezésért Andrew Wheatley M-Sport munkatársat kereshetik az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Belépés