• Autós Hírek
  • Gymkhana hírek - Ken Block sem vidította fel Szőke Ákost

Gymkhana hírek - Ken Block sem vidította fel Szőke Ákost

Készült: 2013.március.28 11:00 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Drift/Gymkhana hírek

Gymkhana hírek - Ken Block sem vidította fel Szőke Ákost
Hiába készült kitörő örömmel a 2013-as szezonjának első versenyére Szőke Ákos, ám a végére nagyon el volt keseredve. A Maricsek Racing Team gymkhana tehetsége azzal a céllal érkezett meg a rangos eseményre, hogy rögtön bezsebelje az idei év első győzelmét az amatőr kategóriában.
A váci versenyzőnek azonban nem sikerült ezt a tervét megvalósítania – „csak" az 5. pozícióban zárta a Hungexpo C pavilonjában zajló rendezvényt. A zártpályás viadal igen összetett és nehéz volt, minden próbázótól maximális koncentráltságot igényelt. A show fényét emelte, hogy a világszerte legismertebb és legprofibb gymkhanas, Ken Block is tiszteletét tette a programon.

Szőke Ákos: Iszonyatosan el vagyok keseredve! Nem erre számítottam az első versenyhétvégémmel kapcsolatban... A BMW tökéletesen működött, minden az elvárásainknak megfelelően alakult a kocsival kapcsolatban, de fejben sajnos nem volt ott 100%-ban a pályán. Az elmúlt hetek feszített tempója miatt keveset tudtam pihenni, de ami ennél is nagyobb gondot jelentett, az az, hogy felidegesítettem magamat néhány külső tényező miatt.

Összességében azért mégis egy jól szervezett, hangulatos versenyünk volt, ahol rengeteg nézőt tudtunk szórakoztatni. Meglepetésként még a világ leghíresebb gymkhana versenyzője, Ken Block is megjelent, aki – mondhatni – felmérte a magyar mezőny teljesítményét. Örömömre szolgált emellett, hogy Kőváry Barnát is megautóztathattam, s megtisztelő volt, hogy csak mellém „kéretőzött be". A zártpályás viadal brutálisan nehéz volt, eszméletlenül szűk helyen, 1-2 feladat szinte kivitelezhetetlennek tűnt. Így utólag visszagondolva, nem is értem, hogy tudtam teljesíteni a próbákat. Pozitívum azonban, hogy nagyon sokat fejlődtek az ellenfeleim az amatőr kategóriában – a kocsi mellett a pilóták a saját technikájukat is magas szintre emelték, s így nem lesz könnyű a harc a 2013-as bajnoki címért.

Én, mint mindig, most is és ez után is csak az idővel fogok megküzdeni, és nem szeretném, ha közben szubjektív vélemények is alakítanák a végeredményt. Nagyon csalódott vagyok az évadnyitóval kapcsolatban, de pont ezért támadni és „büntetni" fogok a következő versenyen!

Belépés