• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Dakar: Despres bajba került, Sainz szárnyalt

Rally hírek - Dakar: Despres bajba került, Sainz szárnyalt

Készült: 2014.január.09 08:50 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Dakar: Despres bajba került, Sainz szárnyalt
A Dakar negyedik szakaszán a motorosok között Juan Pedrero élete első szakaszát nyerte, Despres viszont  több, mint 40 perces hátrányba került. Az autósok között viszont Carlos Sainz szakasz győzelme után az összetett élére állt.
Az argentin San Juan és Chilecito közötti 352 km-en a motorosok mezőnyében Juan Pedrero Garcia élete első Dakar szakasz sikerét érte el. A spanyol versenyző mögött a chilei Francisco Lopez Contardo lett a második mindössze 29 másodperces hátránnyal, a harmadik helyen pedig a szintén spanyol Marc Coma végzett 3:10 perc hátránnyal.
A címvédő francia Cyril Despres rengeteg problémával küzdött, 42 perces hátránnyal ért célba. Bár még nagyon sok van az idei versenyből, Despres-nek most már nem lehet taktikázni, a gáz kart kell nyomnia, ha feljebb szeretne zárkózni.
Dési János 45. idővel ért célba 1:46 órás hátránnyal.
Az összetettben továbbra is a spanyol Joan Barreda Bort áll az élen, őt Marc Coma (+3:10) és Lopez Contardo (+5:12) követi.Despres 41:17 perces hátránnyal a 6. helyen áll. Dési János az 55.

Az autósoknál 2005 óta nem volt olanyan hosszú szakasz, mint a tegnapi, hiszen 657 km-t kellett megtenniük. A kétszeres rally világbajnok Carlos Sainz először gondolta úgy ideje lenne szakaszt nyerni, ami végig támadva össze is jött a spanyol versenyzőnek. Sainz mögött Stephane Peterhansel 6:04, míg Nasser Al Attiyah 8:58 perc hátránnyal ért célbe. Az összetettben az élről induló Joan Nani Roma bár ötödikként ért célba, hátránya 14 perc lett. Sebestyén Sándorék is teljesítették a szakaszt az 56. idővel.
Az összetettben is változás történt, Sainz 2:06 perces előnyre tette szert Roma előtt, míg a harmadik Nasser Al Attiyah 6:56 perccel lemaradva. A címvédő Peterhansel 18:10 perces hátránnyal az ötödik. Sebestyén Sándor jelenleg az 58. helyen áll.

Belépés