• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Bemutatjuk Robert Kubica Ausztriában győztes autóját

Rally hírek - Bemutatjuk Robert Kubica Ausztriában győztes autóját

Készült: 2014.január.08 11:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Bemutatjuk Robert Kubica Ausztriában győztes autóját
A lengyel Robert Kubica karrierje első ERC futam győzelmét aratta a hétvégi osztrák Janner Rallyn. A WRC2 tavalyi bajnoka mellett azonban kellett egy jól működő autó is a sikerhez, most bemutatjuk Kubica Ford Fiesta RRC-jét.
A PX61 AYL rendszámú 30-as alvázszámú Ford WRC-ként kezdte pályafutását.

Az autó nem egész két éves múltra tekinthet vissza, első versenyét még WRC-ként ugyanis a 2012-es mexikói WRC futamon teljesítette Jari-Matti Latvala irányításával, azonban a finn versenyző akkor egy balesettel fejezte be a versenyt.

Következő versenyén, az Argentin Rallyn már Dani Sordo vezette a Fordot, ugyanis Latvala sibalesete miatt nem tudott elindulni a versenyen. A célba érés azonban a spanyol versenyzőnek sem sikerült.

Új-Zélandon már ismét Latvala irányította a Ford Fiesta WRC-t és a 7. helyen ért célba.

A 2012-es Wales Rallyn újabb versenyző ülhetett a Fordba, Matthew Wilson a 8. helyen ért célba.

A két évvel ezelőtti Rajd Polski volt az első ERC futama az autónak, Michal Solowow pedig a második helyen ért célba az RRC autóvá alakított Fiestával.

A 2012-es évet az olasz Monza Rally Show-n zárta az autó, ekkor Roberto Brivio a 9. helyen zárt az ismét WRC-vé erősített Fordda.

Tavaly első versenyét ismét Matthew Wilsonnal teljesítette a Ford Fiesta WRC, Svédországban a 27. helyen célba érve.

Mexikóba már Nasser Al Attiyah-al tért vissza a Fiesta és az 5. helyen sikerült meglátnia a célt.

A katari versenyző Portugáliában és az Acropolis Rallyn is megismételte ezt az eredményt a Qatar WRT színeiben ékeskedő autóval.

A tavalyi Szardínia Rallyn evvel az autóval zárt a 6. helyen Elfyn Evans, aki ekkor vezetett először WRC-t.

Tavaly még két versenyt teljesített a Ford, mindkettőn Al Attiyah indult vele. Németországban a 13. helyen ért célba, míg Spanyolországban balesettel ért véget a verseny.

Idén természetesen az osztrák Janner Rally volt az autó első futama, mint tudjuk Robert Kubica az első helyen zárt a Ford Fiesta RRC-vel.

Belépés