• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Dakar: Spanyol sikerek a harmadik szakaszon

Rally hírek - Dakar: Spanyol sikerek a harmadik szakaszon

Készült: 2014.január.07 20:00 Készítette: Kategória: Dakar rally hírek, Rally Hírek

Rally hírek - Dakar: Spanyol sikerek a harmadik szakaszon
Az idei Dakar Rally harmadik szakaszán, az argentin San Rafael és San Juan között a motorosok 373, míg az autósok 301 kilométert tettek meg. A hasonlóság a két mezőny között, hogy két és négy keréken is spanyol versenyző volt a leggyorsabb.
Az autós mezőnyben a spanyol Nani Roma birkózott meg a leggyorsabban a 301 kilométerrel és a nagy hőséggel, amely most argentinában tombol. A spanyolt csapattársa, a lengyel Krzysztof Holowczyc követte a leggyorsabban, hiszen mindössze 1:07 perccel maradt le, a harmadik időt az újonc, dél-afrikai Leroy Poulter érte el 3:19 perc hátránnyal.
Az összetettben még nagyobb a Mini fölény hiszen, Roma mögött az argentin Orlando Terranova (+9:06), míg a harmadik helyen a katari Nasser Al Attiyah áll (+10:00). A verseny jelenlegi negyedikje a kétszeres rally világbajnok, spanyol Carlos Sainz 12:02, míg a valaha volt legtöbb Dakar győzelemmel büszkélkedhető francia Stephane Peterhansel aaz ötödik 24:08 perc hátránnyal.
A mezőny magyar egysége, Sebestyén Sándor vezetésével még úton van a cél felé.

A motorosok között is spanyol, Joan Barreda Bort volt a leggyorsabb, mögötte a francia Cyril Despres (+4:41), és honfitársa Marc Coma (+6:56) végzett).
Az összetettben is e három versenyző áll a mezőny elején, azonban itt Barreda Bort 13:04 perccel vezet Despres előtt, aki 52 másodperccel előzi meg Comát.

További eredményekért keressétek fel a Rallyhungary.hu közösségi oldalát, ahol igyekszünk részeredményekkel is szolgálni.

Belépés