• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Schlesser szárnyalt, Szalay ásott

Rally hírek - Schlesser szárnyalt, Szalay ásott

Készült: 2014.január.07 19:36 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Schlesser szárnyalt, Szalay ásott
Az Africa Eco Race hetedik szakaszán, a mauritániai Chami és Akjoujt közötti 466 kilométeres szakaszon ismét Schlesser volt a leggyorsabb, míg Szalay Balázsék elakadtak a homokban.
A francia címvédő Jean-Louis Schlesser 4:5508 órás ideje lett a legjobb a mai szakaszon, ezt csupán honfitársa, Yves Fromont tudta megközelíteni (+4:22), míg a belga Jacques Loomans 30 perccel lassabb idővel is a harmadi leggyorsabb volt az autósok között.
Szalay Balázs az abszolút 6. helyen állva indult a nehéz szakaszon, ám a homokban elakadtak és végül 1 óra 43 percet vesztve a 22. idővel értek célba.

Az összetettben Schlesser már 79 perccel vezet Loomans előtt, míg a harmadik helyen a francia Michel Turon Barrere 2 óra 36 perces hátránnyal áll. Baluék egy helyet vesztve a hetedik helyen állnak 3 óra 41 perces hátránnyal.

A kamionosok között az összetett élén álló cseh Tomas Tomecek volt a leggyorsabb, mögötte a belga Noel Essers 37 perccel, míg a harmadik portugal Elisabete Jacinto 50 perccel volt lassabb. Érdekesség képpen megjegyeznénk, hogy Tomecek ideje a harmadik lenne az autós mezőnyben is. Kovács Miklós ezúttal ötödik lett 57 perces hátránnyal.

Összetettben Tomecek előnye 71 perc Jacinto előtt, míg a harmadik helyet továbbra is tartja Kovács Miklós 2 óra 7 perces hátránnyal.

Fotó: Alain Rossignol

Belépés